Головна Новини Дерибан земель держвласності під егідою децентралізації

Дерибан земель держвласності під егідою децентралізації

Депутат Верховної Ради попереднього скликання, радник глави МВС Михайло Апостол навів приклад, як, не порушуючи закон, під егідою децентралізації відбувається фактично розкрадання земель державної власності.

Про це Апостол написав на своїй сторінці у фейсбуці.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1159156017597522&set=a.205157466330720&type=3&theater

 

«Більш дебільного, непрофесійного, безграмотного та безтолкового рішення Кабміну про передачу земель державної власності, які знаходяться за межами населених пунктів громад, під гаслом децентралізації у такому вигляді, як це було зроблено, годі було придумати. А передано минулого року було понад 1 млн. 400 тисяч гектарів», – повідомив він.

Радник глави МВС зауважив: ідея нібито була непогана, якби там звучала одна фраза: «з метою продажу права оренди цих земель на відкритих аукціонах, крім безкоштовної передачі учасникам АТО».

«А так – у кожній громаді є голова, депутати, куми, родичі, друзі… То ж хто буде землю виставляти на аукціон, щоб кошти ішли в казну громади, коли можна поділити всю на велику родину по 2 га ОСГ (закон не забороняє) і надати їм безкоштовно. Тепер ця земля уже може продаватися, може надаватися в оренду, але кошти – в кишеню. Що й масово робиться по Україні. А учасникам АТО, сім’ям загиблих і поранених, як правило, чомусь завжди не хватає цієї землі. Я мовчу про казну громад…», – зазначив він.

За даними Михайла Апостола, цього року році мають передати ще 600 тисяч гектарів «для дерибану».