Головна Новини Держеконінспекція виграла суд в підприємця який нищив навколишнє середовище

Держеконінспекція виграла суд в підприємця який нищив навколишнє середовище

06.04.2016 року Державною екологічною інспекцією у Тернопільській області проведено  перевірку дотримання вимогприродоохоронного законодавства ФОП Мізерота І.С. , який орендує став на території Джуринської сільської радиЧортківського району за межами населеного пункту .

В ході перевірки встановлено, що ФОП Мізерота І.С. здійснює господарську діяльність риборозведення на вище зазначеній території без дозволу на спецводокористування, що в свою чергу є порушенням п.9 ст.44 Водного кодексу України. У зв’язку з цим, Державна екологічна інспекція у Тернопільській області звернулась з позовом до Тернопільського окружного адміністративного суду про застосування заходу реагування у сфері державного (контролю) щодо ФОП Мізероти І.С.  у вигляді тимчасової заборони виконання робіт, у частині спеціального водокористування до моменту отримання дозволу на спецводокористування.

 Дослідивши матеріали справи суд постановив, що заявлений позов підлягає до задоволення у повному обсязі .

           Наведеним рішенням від 10.05.2016 року у справі № 819/513/16 присуджено ФОП Мізероті І.С. зупинити здійснення самовільного забору та використання води при користуванні водним об’єктом на території Джуринської сільської ради Чортківського району , до отримання дозволу на спецводокористування.