Головна Новини Депутат Андрій Шкула порахував, скільки отримали окремі місцеві ЗМІ, щоб його «обпаплюжити»

Депутат Андрій Шкула порахував, скільки отримали окремі місцеві ЗМІ, щоб його «обпаплюжити»

На своїй сторінці в соціальній мережі Фейсбук, депутат міської ради Андрій Шкула порахував (плюс-мінус), скільки заробили окремі тернопільські сайти на тому, що розмістили матеріали «про мене поганого». Розрахунки базуються на достовірній інформації, якою володіє депутат, що ті самі окремі сайти отримували від 500 до 2000 гривень, повідомляє Бізнес компаньйон

Нагадаємо, що цей ажіотаж почався після того, коли кілька інтернет-сайтів опублікували матеріал, в якому звернули увагу на дивну поведінку депутатів земельної комісії. Річ в тім, що при голосуванні на комісії і на сесії справді прослідковується цікава закономірність: на комісії депутати дружно «утримуються», а на сесії одноголосно голосують «за». Цілком природньо, що виникає питання до цих депутатів, що змінилось за 7-8 днів від засідання комісії до сесії?
Дивно, що депутат сприйняв публікації, як образу його особисто. Звичайно, він очолює комісію, але ж є й інші обранці. Невже ситуація в Тернополі така, що нема причин ставити під сумнів прозорість роботи депутатів?
Замість дивних підрахунків, напевно, варто було б пояснити цю саму закономірність. Хоча десь і промелькнула відмазка, що земельній комісії бракує часу на розгляд питань. Але для чого тоді їх виносять на сесію, якщо питання не вивчене і не перевірене?
Крім того, депутат Андрій Шкула, часто у своїх дописах звинувачує виконавчий комітет міської ради у незаконних рішеннях (наприклад, допис про реконструкцію площі в парку Шевченка). А хто ж, шановні депутати, обирав цей виконком? Чи просто дуже вигідно мати «цапа відбувайла», на фоні якого краще показувати свою білизну і пухнастість?
Швидше за все, справді «точка сидіння визначає точку зору».
І підтвердженням цього є ще один скандальний допис Андрія Шкули на своїй сторінці, в якому депутат філософствує на тему е-декларування.
Він зазначає, що: “ми не маємо морального права кричати “зрада”, коли ми готові працювати за зарплату виконверті, коли ми не йдем на офіційну роботу, аби мати субсидію, коли ми бізнесуємо, не оформляєючись підприємцем, коли ми замість платити штраф рішаєм, коли ми даємо “подяки” бо так простіше? Зло, воно на різних рівнях зло. Різниця лише в масштабах. “
Іншими словами, голова земельної комісії в Тернопільській міській раді Андрій Шкула, висловив свою думку, що всі громадяни України крадуть і немає чого критикувати посадовців й депутатів, мовляв, – “на себе подивіться”.

Коли Андрій Шкула був звичайним журналістом, всі його матеріали у газеті “20 хвилин” були направлені на боротьбу з корупцією, а особливо в земельній сфері.  Тоді це була чесна журналістика і неупереджені журналістські розслідування. Але після обрання депутатом і головою земельної комісії, думка журналіста Шкули дещо змінилась. Особливо коли мова йде про його діяльність, як депутата…
Від таких змін справді, як каже пан Андрій, «полисіти можна». Але наскільки «полисіє» депутат — покаже час…