Головна Новини Депутати, які отримали повістки – не придатні до служби

Депутати, які отримали повістки – не придатні до служби

DSCN3329На Тернопільщині план мобілізації виконали на 60%. А переселенці зі Сходу не поспішають йти до війська, жінки кажуть – поїхали на Схід. 

“Не дивлячись на те, щТо перший етап завершили трошки на нижчому рівні ніж очікували, планове завдання перерозподілене на 2-ий етап мобілізації, – повідомив обласний комісар Володимир Катинський. – Дуже потужно і якісно виконали планове завдання на Кременеччині та Шумщині. Найгірше – у Бучацькому і Монастириському районах (близько 14%)”.

У військкоматі досі не змогли вручити повістки сімом депутатам. А ті, що отримали їх, виявились не придатні для служби у війську.

“Також ми вручили повістки 10 чоловікам, які приїхали у область зі Сходу, – розповів Володимир Катинський. – Всього серед переселенців є 140 військовозобов`язаних чоловіків. – Однак інших ми не застали вдома. Зазвичай, їх дружини говорили, що вони повернулися на Схід”.

До слова, у області розшукують більше 25 тисяч чоловіків, які ухиляються від мобілізації. Списки передали у МВС та СБУ. Вже відкрито 36 кримінальних та 326 адміністративних проваджень за ухилення від мобілізації.