Головна Новини Депутати міськради прийняли «революційне» рішення

Депутати міськради прийняли «революційне» рішення

Комунальному підприємству «Тернопільелектротранс» дозволили укласти договір фінансового лізингу на придбання 50 автобусів, що були у користуванні, з правом викупу. Відбулося це під час сесії міської ради 2 лютого.

Начальник управління транспорту, комунікацій та зв’язку Ігор Мединський зачитав депутатам підготовлений проект рішення, оскільки присутні на засіданні мали інший варіант документу. Серед іншого, у проекті зазначено: «Погодити істотні умови договору фінансового лізингу:

1.1. Розмір фінансового лізингу: до 55 мільйонів гривень з ПДВ.

1.2. Винагорода «Лізингодавця» за договором фінансового лізингу становить 18 % від залишку на тіло лізингу.

1.3. Умови сплати: погашення основної суми боргу – попередній платіж у розмірі 30 % від вартості предмету лізингу та щомісячні платежі, відповідно до графіку платежів підписаного сторонами.

1.4. Мета фінансового лізингу: придбання 50 одиниць автобусів, бувших у користуванні, з правом викупу.

1.5. Строк лізингу становить 60 місяців (20 кварталів), 5 років.».

«На комісії ми це питання підтримали, – зазначив депутат Михайло Ібрагімов. – Ті автобуси будуть відрізнятися від тих, які зараз їздять, вони будуть з низькою підлогою, більшої місткості, і придбавши їх, вирішимо багато проблем. Вважаю, що це революційне рішення, і ми не будемо заручниками тих ситуацій, які виникають з підприємцями-перевізниками.». Ігор Мединський також доповнив, що це будуть автобуси моделі «МАН» на сто місць, втому числі й з низькою підлогою і пристосовані для потреб людей з особливими потребами.

Директор комунального підприємства «Тернопільелектротранс» Андрій Мастюх повинен погодити проект договору фінансового лізингу з виконавчим комітетом міської ради та укласти його з чітким дотриманням вимог чинного законодавства та істотних умов договору.

Проект рішення підтримали 32 депутати. Таке рішення, за словами міського голови Сергія Надала, є першим кроком до створення єдиної муніципальної транспортної компанії Тернополя. Під час брифінгу, в день сесії, він повідомив, що частину автобусів «ТЕТ» планує закупити у першому півріччі. А якщо вдасться знайти усі 50 одиниць транспорту, то їх придбають до кінця 2018 року.