Головна Новини Депутати «замінували» Тернопільську міську раду?

Депутати «замінували» Тернопільську міську раду?

Сьогодні зранку невідомі нібито замінували приміщення міської ради Тернополя та площу перед нею.

На телефонні лінії ДСНС та поліції Тернополя надійшли повідомлення про замінування Тернопільської міської ради.
Зі слів начальника Головного управління Національної поліції Олександра Богомола, невідомий російською мовою повідомив: «Горсовет Тернополя будет гореть».
Відповідними службами проведено евакуацію працівників Тернопільськох міської ради, а у приміщенні працюють фахівці-піротехніки, пише Файне місто.

Прибула спецгрупа для пошуку вибухівки.

Ймовірно, що завдання такого «мінування» – зірвати сесію міської ради та мітинг ВО «Свободи», щоб не допустити на сесію трьох депутатів міської ради Ігоря Турського, Романа Навроцького та Івана Сороколіта, які були виключені зі «Свободи» та зобов’язувалися здати депутатський мандат.

Внутрішньопартійний конфлікт у ВО «Свобода»

Все почалося з простого внутрішньопартійного конфлікту у тернопільській міській організації ВО «Свобода». Три депутата міської ради Роман Навроцький, Ігор Турський та Іван Сороколіт, які отримала мандат за рахунок бренду «Свободи», були виключені з партії за систематичні порушення партійних принципів та підозру у корупційних діяннях. Незважаючи на те, що ще до виборів кандидати підписують документ, що вони здадуть мандат у разі добровільного виходу або виключення з ВО «Свобода». Ці ж депутати навідріз відмовились виконати зобов’язання. Тому активісти «Свободи» вимагають від них скласти мандат і не пускають зрадників у міську раду. Саме через цей внутрішньопартійний конфлікт й виникли сутички під міською радою 24 квітня.

Свою акцію протесту з метою недопустити на сесію депутатів-зрадників ВО «Свобода» запланувала й на 12 травня. Цього разу для допомогти однопартійцям розібратися зі зрадниками у Тернопіль прибули народні депутати від ВО «Свобода» Олег Осуховський та Михайло Головко.

Сценарій зрадників

Розуміючи, що їм не вдасться потрапити до міської ради навіть за підтримки поліції та депутатів з провладних фракцій, виключені з ВО «Свобода» депутати вирішили піти на радикальний крок. Адже ситуація для них дійсно могла стати критичною. Якщо б сесія відбулася без них, Турського, Навроцького та Сороколіта виключили б з всіх комісій ради. А це перший крок до позбавлення їх депутатського мандату.

Камера на Катедрі. Час зміщений на одну годину.

На 09:00 перед сесією ці депутати закикали своїх прихильників прийти під стіни Катедри, щоб організованої колоною піти до міської ради. Як видно як відеокамер, які встановлені на фасаді Катедри – на заклик прийшли поодинокі особи, натомісь під міської радою проходить велелюдний мітинг проти зрадників.

Напевне тоді був запущений інший сценарій. Невідомі особи повідомляють про т.з. «мінуванн» міської ради та розміщеної поруч будівлі Національного банку України. Поліція у таких випадках діє чітко: територія оточується, всі особи видаляються із зони, де є підозра на вибух. Таким чином, поліція отримала право вивести з території під міською радою народних депутатів. Коли площа буде очищена, Труський, Навроцький та Сороколіт мали б  за сприяння поліції прослизнути в зал. Тоді вони 100 % візьмуть участь у роботі сесії, якщо міський голова оголосить про її початок. В іншому варіанті: «замінування» ради стане підставою, щоб мер знову (як і 24 квітня) закрив роботу сесію через небезпеку для життя та здоров’я тернополян.

Що маємо на виході?

Трійка зрадників поки що збереже мандат. Робота міської ради знову заблоковано. Заморожено ухвалення близько 200 важливих для розвитку міста питань. Для прикладу, одним із головних питань, яке винесли на чергову сесію Тернопільської міської ради, було закріплення 84 гектарів землі у напрямку Львівської траси для розподілу її між учасниками АТО. Наразі у черзі на отримання земельних ділянок перебувають понад 1400 учасників АТО.

Або рішення «Про звільнення у 2017 році від земельного податку». Якщо це рішення не буде прийнято, тернопільські підприємці будуть змушені сплачувати податки без жодних пільг.

Також заблоковано ухвалення рішення міської ради щодо заборони вивезення у Тернопіль львівського сміття та звернення до Президента та Верховної Ради з вимогою провести референдум щодо продажу землі. Адже є небезпека що вже у 2017 році центральна влада дозволить продаж українських чорноземів.

Припинення нормального функціонування міської ради Тернополя означатиме призупинення ремонтних робіт, прокладання та відновлення доріг, перебої у фінансуванні сфери освіти, медицини. Більше того прагнення Турського, Навроцього та Сороколіта за будь-яку ціну втримати депутатський мандат завдає непоправної шкоди іміджу, фінансовому та економічному рейтингу Тернополя. Інвестор ніколи не буде вкладати кошти у політично неспокійне місто. Навіть більше, з міста почнуть виводити кошти. Згадаймо Одесу. Після кривавих подій 2 травня 2014 року лише за півроку за з міста було виведено майже півмільярда доларів, а фірми переносили свої офіси та виробництва в інші міста.

Сьогодні Тернопіль намагаються відкинути на десятиліття назад у часи політичного хаосу та економічної деградації.

Також свідомо чи не свідомо свободівські зрадники Турський, Навроцький та Сороколіт працюють на дискредитацію не лише «Свободи», а всього націоналістичного руху. Підірвати рейтинг «Свободи» на західній Україні, зачистити електоральне поля для провладних партій, які зараз мають «0» рейтинг. Нас всіх хочуть змусити знову голосувати за тих, хто пропонує «жити по-новому». Саме для цього й мінують ради, бють націоналістів у Києві та Дніпрі, підкупляють та розколюють націоналістичні партії.