Головна Новини “Дві ночі поділили мій мозок на дві частини”: кременчанка, яка живе в...

“Дві ночі поділили мій мозок на дві частини”: кременчанка, яка живе в Китаї про ситуацію з вірусом у двох країнах

Світлана Дзюма – танцівниця родом з Кременця, яка зараз з сім’єю мешкає в Китаї, поділилася своїми відчуттями та думками з приводу ситуації з коронавірусом у двох дірних для неї країнах: Україні та Піднебесній.

Жінка розповіла, що дві ночі, коли до України везли евакуйованих з Китаю змінили її свідомість. “Першої ночі, мене давило в грудях від болю, сорому, жалю. Я просто уявляла, що там, з нашими українцями могли би бути і ми, я та мої діти. Це ж як би я потім пояснювала сину, котрий щодня мене просить летіти до бабусі та дідуся, тому що він скучає та любить Україну. Він і називає себе український – китаєць. Але коли засинала, то розуміла, що ранок вечора мудріший”, – ділиться Світлана Дзюма.

Чоловік Світлани не спав усю ніч. Жінка боялась йому признатись, але зранку він сам розбудив мене її і запитав, чи бачила вона ті новини та відео. “Зі сльозами, промовляю, Так. І тут він мені каже, та просвітлює другу частину мого мозку. “Каже, щось тут не так. “Давай самі подумаємо. Чому у людей така реакція? Невже в Україні немає страшніших болячок? Чому всі навкруги так бояться коронавірусу? Здається, що це було спеціально підстроєно.. ” І одразу починає пояснювати. “По новинах крутили таке страшне, як падають, як помирають на вулицях, я би і сам боявся. Тому що насправді, в Україні немає такої сили як в Китаї. А паніка навкруги, і страх людей перемагає, вони і самі цього не розуміють” От якби заблокували у вас сайти, котрі пишуть усіляку брехню, позакривати канали, котрі показують ті страшні новини, не розібравшись у всьому, якби людям правильно донесли інформацію, попередили, так як роблять це у Китаї, показати кращі сторони, якими потрібно бути згуртованити. (Хоча я вірю, що таке буде. Не зараз, не одразу, але люди повинні навчитись бути людьми. )Невже би була така реакція? Звичайно ні. По-іншому би віднеслись”, – додає жінка.

Чоловік світлани китаєць. Вона каже, він розуміє страх людей. Страх пов’язаний з цією інтернет- павутиною. “Звідки беруться новини??? Наприклад. Написав мій чоловік у группі, що найближчі два роки, він боїться летіти до України, ( хоча до того теж боявся, були у нас в Кременці цікаві випадки, пов’язані з дітьми 17 років, котрі п’яні підходили і хотіли представитись поліцією та пройти з ним в участок, може побити хотіли, хто зна) От після його смс, приходить мені повідомлення він однієї дівчини: А то правда що тепер китайцям два роки закритийв’їзд в Україну?” Я кажу, де ти таке прочитала? А це її чоловік, не правильно пояснив суть іншого повідомлення… От так і беруться новини”, – підсумовує Світлана.

Також жінка додала, що у них все добре. Китай на фінішній прямій. У місті, де мешкає її сім’я, нових захворілих немає. Із 9 млн лише 44 людини захворіли, 12 з яких вже вилікувалось. А ще вони не виходять без потреби на вулицю, щоб допомогти владі, якнайшвидше справитись з цим вірусом.

Джерело: Тернополяни