Головна Новини Двоє чоловіків загинули на виробництві

Двоє чоловіків загинули на виробництві

трактор

тракторОсновними питаннями, що розглядалися на засіданні колегії Управління Держпраці у Тернопільській області 28 листопада, були стан охорони праці та результати розслідування нещасних випадків із смертельним наслідком у ТОВ «Бучачагрохлібпром» та у ТОВ «Комбікормтрейд», аналіз стану роботи щодо здійснення контролю за дотриманням законодавства про оплату праці.

Колегією Управління було розглянуто стан охорони праці та результати розслідування нещасного випадку із смертельним наслідком, що стався на полі ТОВ «Бучачагрохлібпром» із трактористом-машиністом. Фахівцями Управління було здійснено комплексну перевірку стану охорони праці і промислової безпеки підприємства. Під час перевірки виявлено 55 порушень нормативно-правових актів з охорони праці. До адміністративної відповідальності притягнуто 5 посадових осіб. Станом натепер підприємство надало інформацію про виконання припису.

У ТОВ «Комбікормтрейд» стався нещасний випадок із смертельним наслідком із різноробочим, який виконував роботи по угоді цивільно-правового характеру. На підприємстві проведено позапланову перевірку стану охорони праці. У ході перевірки виявлено 11 порушень нормативно-правових актів з охорони праці. Притягнуто до адміністративної відповідальності 2 посадових осіб (заступника директора та інженера з охорони праці). Подано до адміністративного суду позовну заяву щодо зупинення робіт із зберігання і переробки зерна. Упродовж року в зерноскладі на дільниці допущено два смертельні випадки.

Члени колегії погодилися з рішенням комісії із спеціального розслідування і визнали роботу обох підприємств щодо забезпечення здорових і безпечних умов праці незадовільною. Колегія зобов’язала керівництво підприємства усунути порушення, виявлені під час перевірок, посилити контроль за дотриманням трудової дисципліни та поінформувати Управління Держпраці у Тернопільській області про виконання заходів.