Головна Новини Двом тернопільським чемпіонам присвоїли завання “Залужений майстер спорту”

Двом тернопільським чемпіонам присвоїли завання “Залужений майстер спорту”

Тернопільським чемпіонам з «Інваспорту» Тарасу Радь та Марії Бала присвоєно нові високі спортивні звання. Відтепер вони матимуть звання «Заслужений майстер спорту України».

Про це повідомляє Наказ Міністерства молоді та спорту України № 2432 від 16 липня 2022 року. Згідно цього документу спортивне звання «Заслужений майстер спорту України з біатлону» присвоєно спортсмену з ураженнями опорно-рухового апарату Тарасу Радь та «Заслужений майстер спорту України з дзюдо»- спортсменці з порушеннями слуху Марії Бала, пише oblast-te.com.ua

Інформуємо, що серед здобутків Тараса Радя – «золото» та XII-тих зимових Паралімпійських іграх (2018 р.), та «золото», «срібло» і «бронза» на XIII-тих зимові Паралімпійських іграх (2022 р.). Тренер спортсмена – тренер-викладач комунальної установи регіональної дитячо-юнацької спортивної школи осіб з інвалідністю «Інваспорт», заслужений тренер України ФЕДОРЧАК Віктор Федорчак.

Марія Бала – золота та срібна нагороди XXIII літні Дефлімпійських ігор (2017 р.), «бронза»на XXIV літніх Дефлімпійських іграх (2022 р.). Тренує спортсменку тренер-викладач комунальної установи регіональної дитячо-юнацької спортивної школи осіб з інвалідністю «Інваспорт», заслужений тренер України Леон Уруський.