Головна Новини Два полотна із колекції Євгена Удіна продадуть на благодійному аукціоні

Два полотна із колекції Євгена Удіна продадуть на благодійному аукціоні

Долучився до доброчинного проєкту. Два полотна із колекції картин «Тернопіль – місто, що надихає» художник Євген Удін віддає на благодійний аукціон. Кошти підуть на потреби  Добровольчого Українського Корпусу “Правий сектор”. Картини віддає символічні. Одну з них художник намалював ще у 1962 році.

«Я маю багато робіт по Тернополю. Але хотів вибрати таку знакову, яку б можна було впізнати без напису, відчувалося, що то Тернопіль і щоб її швидше купили. Такий кут малювання, що видно наш театр чудовий і театральну площу», — каже заслужений художник України Євген Удін, повідомляє Тернопіль 1.

Наступна картина – панорама Тернополя з боку ставу. Художник намалював її буквально за кілька годин.

Одна з технік в якій любить працювати художник – графіка. Раніше не було і дня, щоб Євген Удін не намалював бодай маленьке зображення Тернополя. З початком повномасштабної війни, зізнається митець, стало складно малювати. Бували дні, коли він  не міг взятися за олівець.

Та тепер робить колажі. Бере вирізки з журналів, оформляє їх та обов’язково додає слоган, який влучно характеризує події війни. Він робить їх з інтервалом у 10 днів. Після перемоги художник хоче зробити з них виставку.