Головна Новини Два колективи Тернопільської обласної філармонії отримали статуси «Академічних» (фото)

Два колективи Тернопільської обласної філармонії отримали статуси «Академічних» (фото)

Творчий колектив симфонічного оркестру Тернопільської обласної філармонії та хоровий колектив обласної філармонії отримали статуси «Академічних». Відповідний наказ Міністерства культури України зачитав голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна. З цієї нагоди в обласній філармонії також відбувся святковий концерт.

Утім, це не всі подарунки, які підготувала держава для артистів тернопільської філармонії. За значний особистий внесок у розвиток національної культури і мистецтва, вагомі творчі здобутки та високу професійну майстерністю звання «Заслужений артист України» отримала й артистка хору Оксана Скрипчук. Указ Президента України про відзначення державними нагородами з нагоди Всеукраїнського дня працівників культури та майстрів народного мистецтва зачитав голова ОДА.

Вітаючи артистів з високими нагородами, Степан Барна підкреслив, що культура – це форпост нашої державності. І нагадав, що на різдвяні свята область приймала близько 300 дітей з Донецької та Луганської областей, які приїхали на Тернопільщину побачити наші культуру та традиції.

«Культура сьогодні об’єднує держави, єднає народи. Культура підтримує наших солдат на Сході України. Тому я можу з впевненістю заявити, що в нашій області за останні майже три роки, відколи я очолюю обласну державну адміністрацію, культура не почувається обділеною. З обласного бюджету ми вкладаємо понад 120 млн. грн. в обласні заклади сфери культури Зокрема, в нас є понад 3 600 працівників культури, і я знаю точно, що всі вони забезпечені заробітними платами. Водночас, в багатьох будинках культури області здійснюються капітальні ремонти – замінюються вікна, перекриваються дахи тощо. І робимо ми це все спільними зусиллями. Тому хочу подякувати кожному, хто долучається та використовує ці можливості», – зазначив Степан Барна.