Головна Новини Двадцять другого жовтня у Тернополі стартує опалювальний сезон

Двадцять другого жовтня у Тернополі стартує опалювальний сезон

Опалювальний період починається згідно з відповідними розпорядженнями місцевих органів самоврядування, якщо впродовж трьох діб середня добова температура зовнішнього повітря становить +8ºС або нижче. Через погіршення погодних умов у Тернополі вже заговорили про початок опалювального сезону. Батареї у домівках тернополян можуть стати теплими вже з понеділка наступного тижня, адже сме тоді підприємство теплових мереж “Тернопільміськтеплокомуненерго” розпочне запуск котелень, які забезпечують теплопостачання житлових будинків м30ста.

У відповідності до “Правил технічної експлуатації систем теплопостачання” на технічні роботи фахівцям дається 72 години, тобто три доби, відповідно, тепло у тернопільські багатоповерхівки прийде не одночасно. Також під час запуску систем трапляються локальні проблеми, пов’язані із заповітренням труб та аварії на теплотрасах, що також може стати причиною затримки подачі тепла до осель.

Станом на сьогоднішній день централізовне опалення подають у тернопільський обласний спеціалізований комунальний дитячий будинок «Малятко», п

Тернополянам варто зауважити, що за функціонування усіх внутрішньобудинкових мереж відповідають обслуговуючі підприємства, тому у випадку виникнення заповітрення чи будь-яких проблем із опаленням у житловому фонді тернополяни мають звертатися до обслуговуючого підприємства. Якщо ж холодно у школі, дитсадку чи медичній установі, свої претензії потрібно адресувати безпосередньо до адміністрації закладу, адже у кожному з закладів температура повітря регулюється автономно, пише Тернопіль житлово-комунальний.

Просимо тернополян з розумінням поставитися до технічних проблем, якими завжди супроводжуються початкові етапи опалювального сезону. Закликаємо вас відчиняти двері помешкань аварійним службам для проведення необхідних ремонтних робіт, які можуть виникнути при запуску системи теплопостачання, зокрема, заповітренні труб. Часто через небажання віддчинити двері чи відсутність господарів затримка e подачі опалення стосується всієї багатоповерхівки. Нагадуємо, що у позаробочий час та у вихідні тернополяни можуть звертатися до аварійно-диспетчерських служб.