Головна Новини “Давайте гроші, або помре”: цинічна рицидивістка “розводила” стареньких тернополян на гроші

“Давайте гроші, або помре”: цинічна рицидивістка “розводила” стареньких тернополян на гроші

Трьох літніх жінок за день встигла обдурити цинічна рецидивістка. Представляючись медичною сестрою, 39 тис. 112 грн. видурила вона у стареньких. Поставши перед судом, дурисвітка повністю визнала власну провину, проте категорично відмовилась назвати ім’я спільника. Відтак цілком можливо, що він уже десь поруч вигадує нову шахрайську схему.

Кримінальні події відбулися наприкінці вересня 2018-го. Це була субота. Утім, навряд чи шахраї спеціально вибирали саме цей день тижня, коли вранці такий собі Н. вирішив «розвести на бабки» (тобто обдурити) декількох пенсіонерів. Одразу варто зауважити, що слідчим не вдалося встановити, яким чином Н. дістав номери стаціонарних телефонів саме літніх міщан Тернополя.

Отож першим шахрай зателефонував до родини Л. Почувши у слухавці голос бабці Олени, злодій сказав, що він є лікарем швидкої допомоги. Щойно до них у важкому стані привезли їхнього онука. Хлопця сильно побили, його терміново готують до операції, тож потрібні кошти.

Приголомшена новиною, бабця розплакалась, спробувала щось перепитати. Трубку взяв її чоловік. Псевдолікар так само швидко і наполегливо переповів йому новину і попросив назвати адресу. Мовляв, десь за пів години до них за грошима приїде медсестра.

«Скільки треба?» – тримаючись за серце, хриплим голосом запитав дідусь.

«Не знаю, вашого онука лише готують до операції. На перший час вистачить 20 тис. грн. Чекайте, медсестра вже виїхала до вас», – відповів шахрай. І ніби заспокоюючи літнє подружжя, продовжував розповідати про тяжкий стан хлопця, насправді ще більше лякаючи й так розстроєних пенсіонерів.

Так тривало десь 40 хвилин, поки нарешті у двері не подзвонили. Бабця Олена кинулась відчиняти.

«Ви гроші приготували? Мені треба вертатися до лікарні, бо ще потрібно придбати необхідні препарати», – владно наказала незнайомка, схопила гроші та швидко вийшла. В цей час у телефонній трубці почулися короткі гудки.

Трохи оговтавшись після візиту, бабця вирішила зателефонувати до сина і розпитати про все його. Уявіть стан сивочолої жінки, коли вона почула, що з онуком усе добре, він у школі. Відтак медична допомога терміново знадобилася літньому подружжю. Крім того, дідусь із бабцею про все сповістили поліцію.

Однак рецидивістка зі спільником не збиралися завершувати свої кримінальні гастролі. Декілька годин потому, приблизно о 17-й, чоловік зателефонував й аналогічно надурив іншу пенсіонерку. Щоправда, імпровізуючи на ходу, цього разу злодій сказав, що її син потрапив у дорожню аварію, він у реанімації. На операцію потрібна одна тисяча доларів. Старенька розплакалась: «Я не маю таких грошей!» – «Давайте, скільки маєте і комплект постільної білизни», – наказав «дохтур».

Цього разу «медсестра» буквально за декілька хвилин приїхала до потерпілої за грошима. Побачивши на порозі незнайому жінку (це й була цинічна рецидивістка), пенсіонерка сказала, що поїде з нею і чекатиме біля операційної. Однак «медсестра» категорично відмовила їй, наголосивши, що її син до ранку буде під наркозом і краще провідати його завтра.

Пенсіонерка простягнула їй сім з половиною тисяч гривень. Схопивши купюри, дурисвітка швиденько зникла. Намагаючись заспокоїтись, літня жінка тремтячими руками дістала мобільний і зателефонувала невістці. Почувши розпачливу розповідь, та здивовано відповіла, що її син на роботі, з ним усе добре.

Однак і це ще не все. Три години потому аналогічним чином шахраї видурили у літньої жінки 11 тис. 612 грн. (6 тис. грн. плюс 200 доларів США). Отже, лише за один день злодії видурили у пенсіонерів 39 тис. 112 грн. – і жодної копійки не повернули.

 Однак хоча шахрайство – не є тяжким злочином, вироком Тернопільського міськрайонного суду раніше судиму за вбивство добродійку було засуджено до  одного року семи місяців позбавлення волі. Оскільки вона з 19 лютого минулого року перебувала під арештом, то по суті вже відбула покарання. Щоправда, до 20-х чисел жовтня ц. р. суд продовжив їй строк перебування під вартою. Якщо ніхто з учасників процесу не подасть апеляцію, дурисвітка знову вийде на волю.

З етичних міркувань усі імена дійових осіб у публікації змінено.
Джерело: Тижневик “Номер один”