Головна Новини Гута “сколотив” нову аграрну імперію

Гута “сколотив” нову аграрну імперію

Колишній власник агрохолдингу Мрія Іван Гута створив нову компанію «Аграрна Городниця» і планує повернутися в агробінес, передає NewsOboz.org з посиланням на Главком.

Про це “Економічній правді” повідомили джерела.

Як зазначається, на минулому тижні Іван Гута провів збори з мешканцями села Городниця (Тернопільська область), на якому оголосив про створення нової компанії ТОВ «Аграрна Городниця».

«Займатися фірма буде зерновими, вирощуванням картоплі. Аредни плата за пай – 1 тонна пшениці, разова виплата за оформлення договору – 650 гривень або мішок цукру », – повідомляє джерело.

При цьому, наголошується, що Гута планує залучати в село іноземних інвесторів.

Так, за словами джерела, заплановано вирощування баранчик, 300 голів яких привезуть зі Швейцарії, розведення курей і вирощування винограду з метою розвитку виноробства.

Керувати даними напрямками буде нинішній завідувач свиноферми «Мрії» в селі Городниця Андрій Козак.

Також, за словами джерела, восени Гута почне робити спроби щодо повернення «Мрії».

«Агрохолдинг« Мрія »поки не заважаємо нехай сіють і збирають урожай, але восени будемо активно виступати», – переказує слова Гути джерело.

За даними Єдиного державного реєстру юридичних осіб, «Аграрна Городниця» була зареєстровано 7 грудня 2015 року зі сумою статутного капіталу 1000 гривень. Засновником і підписантом фірми значиться Іван Гута, а керівником є Оксана Козак.

Нагадаємо, Інтерпол оголосив у розшук Миколи Гуту, який до серпня 2014 обіймав посаду генерального директора компанії і вважався одним з власників.

На сайті Інтерполу вказано, що він розшукується за підозрою в шахрайстві.

Агрохолдинг «Мрія» заснований в 1992 році Іваном і Клавдією Гут. Микола Гута приєднався до Групи «Мрія» в 2002 році. Групою компаній «Мрія» фактично володіє Mriya Agro Holding Plc, зареєстрована на Кіпрі.

У свою чергу 80% кіпрської компанії володіє ще одна зарубіжна структура – HF Assets Management Limited, яка фактично належить родині Гут. Йдеться про Івана, Клавдію, Андрія і Миколи Гутах.

Раніше повідомлялося, що Восточнокарібскій Верховний Суд 15 грудня розпочав ліквідацію мажоритарного акціонера «Мрії» – компанії HF Assets Management Limited.

Австрійська фінансова група Erste Group – один з кредиторів агрохолдингу – звернувся до суд 30 жовтня з проханням визнати банкрутом HF Assets Management Limited.

Група компаній «Мрія» потрапила в складне фінансове становище – в Серпень 2014 агрохолдинг оголосив технічний дефолт. Загальний борг компанії становить близько 1,3 мільярда доларів.

У лютому 2015 року операційний контроль над агрохолдингом перейшов кредиторам, які обрали нове керівництво компанії.