Головна Новини Громадські активісти вимагають від мера відремонтувати дорогу за власну премію

Громадські активісти вимагають від мера відремонтувати дорогу за власну премію

Громадська активістка з Бережан Надія Копина написала звернення до міського голови, його заступників та всього виконавчого апарату. Жінка, від імені усієї громади наполягає на тому, щоб міськрада повернула у бюджет кошти, котрі використовувала на премії, надбавки тощо за 2015-2017 рік. Жінка переконує, що ці кошти працівники міськради отримували незаконно, оскільки їхня робота була незадовільною і не заслуговувала на матеріальну винагороду.  За ці кошти, жінка вимагає зробити капітальний ремонт траси М-12 Про це жінка написала у соцмережі. Ось текст  заяви:

“Депутатам Бережанської міської ради Апарату Бережанської міської ради Тернопільської області від представника громадами Копини Надії Степанівни , жительки міста Бережани , вулиця Гайова , 47 .
КЛОПОТАННЯ
ПРОСИМО ДОБРОВІЛЬНО весь апарат Бережанської міської ради!!! (в місячний термін), повернути в міський бюджет кошти, що були витрачені на виплати премій всьому складу апарату Бережанської міської ради , надбавок за особливі досягнення в роботі та інші необов’язкові (стимулюючі) виплати за період 2015- 2017 роки в повному обсязі.
***Така дія є вимушеною та необхідною у зв’язку з неспроможністю міського голови Я.В.Музички вишукати в міському бюджеті кошти в сумі 5 млн. грн., що необхідні для співфінансування капітального ремонту траси М-12 «Стрий-Тернопіль-Кіровоград –Знам’янка», враховуючи жахливий стан міста Бережани в цілому, та вважаючи роботу міського голови та апарату міської ради вкрай незадовільною та неефективною так як Служби автомобільних доріг у Тернопільській області буде самостійно організовувати проводження капітального ремонтну дороги з одночасним перевлаштування інженерних комунікацій на які є виділено ще в 2017році кошти в місцевому бюджеті в розмірі 2.9 мільйони гривень які були на депозиті міської ради .Робота велася не прозоро та не публічно .
підставою для «1.4. Преміювання міського голови, секретаря ради, заступників міського голови, керуючого справами (секретаря) виконавчого комітету міської ради здійснюється за рішенням сесії міської ради « Бережанська міська рада Тернопільської областіі.
***Вказані кошти спрямувати на співфінансування ремонту траси М-12 та встановити жорсткий громадський контроль за участю ініціативної групи громади міста, за подальшим використанням всіх коштів міського бюджету у зв’язку з непрозорістю їх використання та недовірою до міської влади.
У випадку відмови від добровільного повернення вищезазначених виплат, громада міста звертатиметься з колективним позовом до суду про примусове стягнення та повернення в міський бюджет, неефективно використаних коштів, оскільки громада вважає роботу міського голови та чиновників міської ради незадовільною, та такою, що не заслуговує на додаткові (стимулюючі) виплати.
07лютого 2018року Копина Надія Степанівна”