Головна Новини Громадські активісти вважають, що Крисак виконує обов’язки голови ОДА незаконно та безпідставно

Громадські активісти вважають, що Крисак виконує обов’язки голови ОДА незаконно та безпідставно

kolegia-krysak_17Низка громадських організацій Тернопільщини звернулися до Президента України Петра Порошенка. Їх представники пояснюють: занепокоєні, що більше трьох місяців в області немає керівника виконавчої гілки влади.Обов’язки голови Тернопільської облдержадміністрації наразі виконує перший заступник Іван Крисак. Активісти переконані – безпідставно та незаконно, про це повідомляє телеканал ІНТБ
ЮРІЙ ГУМЕНЮК, керівник Тернопільської громадської організації «УНСО»:
«21 листопада минулого року, 2014 року, перший заступник голови ОДА Іван Крисак поклав на себе обов’язки голови ОДА, сам, своїм розпорядженням. Хоча такими правами наділений, фактично, виключно Президент України. Іншими словами, пан Крисак самовільно присвоїв собі повноваження не тільки голови облдержадміністрації, але, фактично, і Петра Порошенка».
Не задоволені активісти, розповідає Юрій Гуменюк, й іншими вчинками Івана Крисака.
ЮРІЙ ГУМЕНЮК, керівник Тернопільської громадської організації «УНСО»:
«В перші дні відсутності повноцінного керівника він умудрився сам змінити повноваження заступників голови облдержадміністрації і ввести в штат нового керівника. Кричущим також є факт, що Іван Крисак в своїх розпорядженнях як в.о. голови ОДА покладає сам на себе, першого заступника голови ОДА, контроль за виконанням своїх же рішень».
Зважаючи на усе сказане, переконаний активіст, накази та доручення Івана Крисака слід вважати незаконними. Під зверненням, каже, писалися близько двох десятків організацій. Тепер чекатимуть реакції з боку Президента. Якщо такої не буде, кажуть, діятимуть іншими методами. До прикладу, організовуватимуть акції із залученням широкої громадськості.
На момент виходу матеріалу в ефір отримати коментар Івана Крисака нашим кореспондентам не вдалось. У прес-службі облдержадміністрації пояснили, що виконувач обов’язків голови ОДА перебуває на лікарняному.