Головна Новини Гройсману покажуть досягнення Тернопільщини в агросекторі

Гройсману покажуть досягнення Тернопільщини в агросекторі

Тернопільщина хвалиться своїми аграрними досягненнями. Лише протягом червня в області відбулося три масштабні події: День поля традиційно провело ТзОВ «Бучачагрохлібпром», семінар щодо збільшення продуктивності поля та зниження затрат на виробництво відбувся на базі ПАП «Аркадія», про аграрні інновації йшлося під час форуму «Нове зернятко» на базі ПАП «Агропродсервіс».

Водночас на теренах краю працює потужне підприємство «Україна», під керівництвом героя України Олега Крижовачука. Саме його, як пишуть місцеві ЗМІ, планують показати прем‘єр-міністру Володимиру Гройсману цієї п’ятниці.

Агро-сектор на Тернопільщини, й справді, показує позитивну динаміку. Тут жвавішає будівництво нових об’єктів. Лише за минулий рік сільгосппідприємствами області будо освоєно майже мільярд гривень капітальних інвестицій, а це на 44% більше ніж у 2014 році.

Активно інвестують у переробну промисловість – понад 80 млн грн за 2015 рік.

А те, що тернопільські аграрії активно використовують інноваційні технології дало змогу наростити обсяги консервного виробництва – за І-й квартал нинішнього року цей показник збільшився у 4,6 разів.

Можна очікувати, що інвестиції в агросектор зростатимуть ще більше. Адже очільник області Степан Барна активно встав на захист підприємців. Нещодавно він доручив навести порядок з видачою дозвільних документів і припинити практику штучного затягування кримінальних справ проти бізнесу.