Головна Новини “Все було вкрите градом”: на Тернопільщині негода знищила городину (Фото)

“Все було вкрите градом”: на Тернопільщині негода знищила городину (Фото)

На Тернопільщині продовжують випадати дощі, зливи, град. Це призводить до непоправних наслідків. Вчора Наталія Червак розповіла, що у Збаражі випав такий град, що побив всю городину, а проливний дощ ще й усе затопив.

“Город був вкритий градом. Перед тим тільки висадили помідори, перець. Майже все знищилося. На щастя, вдалося врятувати огірки, бо встигли накрити перед дощем. Трохи постраждали буряки. Вже другий раз, до речі, зазнаємо втрат. Кілька тижнів тому через мороз вимерзли, ми пересіяли, то тепер град побив. З такою погодою, хоч зі села виїжджай”, – каже жителька району Уляна Мельник, пише ЗЗ.

За інформацією державної служби з надзвичайних ситуацій, град пройшов у північних районах області. Загалом від стихії учора найбільше постраждала Волинь. Втрат зазнали аграрії та власники домашніх господарств.

За інформацією синоптиків, значні опади спостерігатимуться на Тернопільщині і надалі. А впродовж доби — висока ймовірність злив, гроз і граду. Відтак жителів краю просять бути обережними, по можливості берегти своє майно і господарство.