Головна Новини Горе-аграрії Гута, Науменко та Миколаєнко вигадали нову схему грабунку селян

Горе-аграрії Гута, Науменко та Миколаєнко вигадали нову схему грабунку селян

Нові способи пошити в дурні простих селян випробовує на практиці «Аграрна компанія Зернодар». Нещодавно, у травні, ця фірма почала підписувати в с. Товстеньке Чортківського району з власниками земельних паїв нові договори. Документи, які підсувають на підпис людям, виявилися не звичними селянам «Договорами оренди землі», за якими впродовж вже багатьох років пайовики привикли співпрацювати з орендарями, а зовсім новими і не баченими досі «Договорами емфітевзису» – договорами про надання права користування земельною ділянкою.

На жаль, мало хто з простих громадян може відразу побачити і усвідомити різницю між цими двома видами договорів – для цього треба мати, як мінімум, юридичну освіту. Що і полегшує завдання недобросовісним агротовариствам відібрати в людей найдорожче – їхню землю. Адже як тільки договір підписано – дороги назад немає: вступає в силу нова версія земельного рабства.

Справа в тому, що так званий договір емфітевзису за своєю правовою суттю є (увага!) різновидом речових прав на чуже майно (в цьому випадку – на чужу землю). А саме – дає право ВОЛОДІТИ та користуватися (а не тільки користуватися) чужою землею для сільськогосподарських потреб. Фактично, це означає, що ТОВ «Аграрна компанія Зернодар» стає згідно такого договору не орендарем землі, а повноправним землекористувачем, і може навіть продавати своє право користування землею будь-яким іншим особам – тобто, «торгувати землею» без відома і без згоди її власника – пайовика. Впливати на подальшу долю своєї землі протягом терміну дії договору емфітевзису власник вже не може, тобто людина навіть не знатиме, хто та як господарює на її полях.

Цікавим є той факт, що директором ТОВ «Аграрна компанія Зернодар» значиться колишній менеджер агрохолдингу «Мрія» – Роман Миколаєнко. Зараз він є поплічником колишнього директора з виробництва «Мрії» – Андрія Науменка. Разом вони працюють на горезвісну сім’ю Гут і вигадують все нові й нові способи, як виманювати в селян землю та обробляти її вкраденою з «Мрії» ще в 2014 році технікою. Знайшовши нову лазівку в земельному законодавстві України, ці шахраї активно почали «впарювати» селянам договори емфітевзису замість договорів оренди. І якщо у Чортківському районі цю аферу їм вдасться прокрутити безперешкодно, то на черзі – Гусятинський район. А щоб відволікти увагу громади від своїх темних оборудок, Гута і Ко розгорнули цілу інформаційну війну проти агрохолдингу «Мрія» і його теперішніх власників, на що не шкодують ніяких грошей та поливають їх брудом і вигаданими звинуваченнями, поки ті шукають правди по судах…

А в програші, як завжди, опиняться, в першу чергу, селяни. Тому хочеться вкотре застерегти – УВАЖНО ЧИТАЙТЕ і ретельно вивчайте документи, які підписуєте, і не майте жодних справ із земельними шахраями, які пошили в дурні не одну сотню людей.