Головна Новини Гольський Fest – Чортківський замок готується приймати гостей

Гольський Fest – Чортківський замок готується приймати гостей

Уже невдовзі, 13-14 серпня, у Чортківському замку вдруге пройде «Гольський FEST». Щоб мовчазні кам’яні мури фортеці стали гостинними, зручними для відвідувачів, територію замку активно готують до велелюдного дійства.

Уже другий рік поспіль небайдужі мешканці Чорткова різними шляхами популяризують замок у Чорткові як чи не найстаршу архітектурну пам’ятку, історичну перлину міста. Перед початком минулорічного фестивалю силами волонтерів Творчого об’єднання «Намір» та з підтримкою місцевих організацій та меценатів вдалося вивезти понад 280 «кубів» будівельного сміття й землі, зникла й радянська будівля, що спотворювала внутрішній ландшафт замку. Разом з тим, силами проекту «Фортеця кіно» встановлено надійні дерев’яні ворота.

Цього року організатори фестивалю «Гольський FEST» вирішили подарувати замку автентичну, дерев’яну сцену. Її монтаж – саме у розпалі. До справи долучилися не тільки вмілі майстри, але й небайдужа молодь, волонтери.

З появою стаціонарного майданчика для виступів замок отримає можливість постійно приймати різноманітні заходи у своїх гостинних мурах.

Випробують сцену першими, звісно ж, учасники «Гольський FEST». Два дні концентрованого свята, де зустрінуться рідна історія та пульсуюче сьогодення, обіцяють бути наповненими та цікавими.

Першого дня автентикою та драйвовим українським роком сповнять територію фесту козацький рок від гурту Тінь Сонця, справжня етніка від чарівних виконавиць з Правиці, непідробний гуцульський колорит подарують Петровичі, карпатським драйвом заряджатимуть КораЛЛі. Автентичною лемківською піснею зачарує Софія Федина, очільниця Світової Федерації лемківських об’єднань.

Другий день, присвячений сучасності, подарує довгоочікувані виступи Сашка Положинського з проектом Був’є, шалену енергетику гурту Перкалаба, море позитиву від Медового Полина, виступи улюблених зірок «Голосу країни» – Ігоря Грохоцького та Христини Олексин, вразить неочікуваними виступами місцевих гуртів.

Організатори подбали, щоб 48 годин фестивалю були наповнені якнайбільшою кількістю розваг і цікавинок – від середньовічних розваг та видовищ до літературного нон-стопу, від конкурсів до екскурсій і мандрівок, дитячих розваг, атракціонів, в компанії лицарів, козаків та найсмачнішої кухні. Новини і цікавинки, а також програму фестивалю можна дізнатися також на сайті www.golskiy.com та у соцмережах.

Тож вирушайте по незабутні враження і нові емоції на Гольський FESТ до Чорткова.

Ви маєте там бути!