Головна Новини Голову Озерянської сільради оштрафували за безгосподарність

Голову Озерянської сільради оштрафували за безгосподарність

Засмічення земельної ділянки побутовими відходами виявила Державна екологічна інспекція у Тернопільській області у ході позапланової перевірки звернення мешканця с.Озерна Зборівського району щодо незаконного функціонування сміттєзвалища на території села.
Вже не перший рік тут з порушенням екологічних та санітарних вимог проводиться складування твердих побутових відходів. Ще у 2011р. Головний державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища області виніс рішення про тимчасову заборону (зупинення) експлуатації даного сміттєзвалища.
Перевіркою підтверджено, що сільським головою не вживаються заходи для узаконення місця складування відходів та приведення його у відповідність до природоохоронних вимог, за що на Озернянського сільського голову накладено штраф на суму 850грн. Збитки, завдані засміченням земельної ділянки, склали 307 тис.грн.
Вбачаючи у даному порушенні ознаки злочину, передбаченого ч. 1 ст. 239 Кримінального Кодексу України, матеріали направлено до Зборівського відділення поліції ГУНП в Тернопільській області.