Головна Новини Головного ворога браконьєрів призанчать на посаду з випробувальним терміном

Головного ворога браконьєрів призанчать на посаду з випробувальним терміном

Триває процес реформування системи органів  рибоохорони та запуску рибоохоронного патруля на Тернопільщині. Зокрема, на основі відкритого кадрового конкурсу у березні було набрано патрульних до Тернопільського рибоохоронного патруля.

Відбираючи працівників до Тернопільського рибоохоронного патруля, Держрибагентство керується нормами Закону України «Про державну службу», що передбачає проведення спеціальної перевірки особистості кандидата  вже після проходження ним конкурсного відбору.

На жаль, практика показує, що  відомство часто отримує інформацію від громадських активістів або представників засобів масової інформації, яку кандидат не зазначив при подачі документів, але яка могла б бути корисною для конкурсної комісії під час проведення співбесіди вже ПІСЛЯ проведення цієї співбесіди. Наприклад, такі співбесіди відбувалися у березні, а лише у квітні у ЗМІ було оприлюднено інформацію щодо  таких двох кандидатів.

Проте, зважаючи на великий суспільний резонанс Тернопільський рибоохоронний  патруль звернув додаткову увагу на відбір кадрів до управління.  Інформуємо, що один з кандидатів, громадянин С., не буде працювати в Тернопільському рибоохоронному патрулі. Він відмовився від посади у зв’язку із сімейними обставинами та написав відповідну заяву.

Інший кандидат, громадянин П., пройшов конкурсний відбір та, відповідно до законодавства, має бути призначений на посаду. Проте, зважаючи на суспільний резонанс, громадянин П. буде призначений з встановленням випробувального терміну строком на 6 місяців, під час якого він може показати, чи дійсно налаштований на чесну та ефективну роботу.

Держрибагентство максимально звертатиме увагу на думку громадськості щодо рибоохоронних патрульних Тернопільщини  під час прийняття кадрових рішень.  Закликаємо жителів Тернопільщини й надалі інформувати Держрибагентство про відому вам інформацію щодо новоствореного рибного патруля. Якщо щодо будь-кого з працівників у громадськості буде інформація, що несумісна з чесною та відкритою робою, прохання одразу звертатись на «гарячу» лінію Держрибагентства: 0-800-50-52-50 або писати на електронну скриньку info@darg.gov.ua, у темі листа необхідно вказати «Інформація щодо рибоохоронного патруля». Відомство розгляне всі повідомлення та листи із відповідною інформацією.