Головна Новини Головний опозиціонер найбільше заробляє серед депутатів

Головний опозиціонер найбільше заробляє серед депутатів

Завдяки тому, що Гевко не подала повної інформації про доходи сімї, голова фракції “Громадянської позиції” у Тернопільській міській раді  Петро Ландяк посів перше місце за рівнем доходів.

Сімейний дохід Ландяка зріс удвічі порівняно із 2014 р. Депутат отримав дохід у розмірі 2,5 млн грн, із яких майже 100 тис. грн – це заробітна плата, решта 2,4 млн грн – дивіденди та проценти.

Зауважимо, що у декларації за 2014 рік у Ландяка було дещо більше 225 тис. грн заощаджень. Середня річна відсоткова ставка становить 20%. Відповідно для отримання такої суми дивідендів заощадження мають складати щонайменше 10 мільйонів. Виникає цілком логічне питання, звідки він отримав дивіденди та проценти.

Рух ЧЕСНО намагався додзвонитися до депутата, щоб отримати відповідь на це питання, проте депутат не взяв слухавку.

Петро Ландяк є відомим у місті підприємцем, власником мережі продуктових магазинів ТОВ “Універсам” та ТОВ “Продлюкс”. У раді він опікується питаннями ЖКГ, працюючи у відповідній профільній комісії.

Друге місце серед тих, хто заробив найбільше, зайняв депутат Олег Нитка із “Самопомочі”, член комісії з питань освіти, науки, культури, молодіжної політики, фізичної культури та спорту. У 2014 р. його дохід був меншим за мільйон. Тепер же він становить майже 1,3 млн грн. Згідно з даними ЄДР, основною сферою підприємницкої діяльності депутата є рекламні агенства. Він директор “Вуличного радіо” і є найуспішнішим підприємців з-поміж депутатів.

Третє місце у рейтингу найзаможніших займає Андрій Газилишин із “Громадянської позиції”. Від підприємницької діяльності депутат отримав близько 900 тис. грн, а сукупний дохід сім’ї становить 1 млн грн. Працює він директором ПП “Медіа-Т”, яке займається оптовою торгівлею папером, канцтоварами і т.д. А в міській раді в депутатській комісії вирішує питання містобудування.

 

Наступим у рейтингу опинився голова постійної комісії з питань ЖГК Іван Сороколіт   і він став єдиним депутатом із ТОП-5 найбагатших депутатів, доходи якого  у порівнянні з 2014 р. зменшилися. Заробила сім’я пана Сороколіта майже на 300 тис.  грн менше, причиною цього стало зменшення доходів самого депутата і його дружини від впровадження підприємницької діяльності.

 

Із доходом в 633 тис. грн п’ятірку найбагатших закриває депутатка, яка належить до бюджетної комісії – Марія Баб’юк, директор Галицького коледжу імені В.Чорновола. Її річна заробітна плата становить 136 тис. грн, ще 400 тис. грн депутатка отримала з фонду гарантування вкладів фізичних осіб. Нагадаємо, що у 2014 році депутатка Баб’юк вказала суму 300 тисяч гривень як заощадження. Окрім коштів з фонду гарантування вкладів, близько 60 тис. грн задекларувала як пенсію по інвалідності.

Найбільше заробляють депутати від “Громадянської позиції”, “Свободи” та “Самопомочі”. Окрім доходів Рух ЧЕСНО досліджує також і заощадження депутатів.