Головна Новини Головний лісник області звинувачує журналістів у непрофесійності

Головний лісник області звинувачує журналістів у непрофесійності

Вантажівку з деревиною породи вільха, яка прямувала з одного з агролісогосподарських підприємств Вінницької області, затримали тернопільські патрульні в нічний час (2 год.) 30 червня на трасі Львів-Тернопіль. Звичайно, на деревині були відсутні бирки, так як електронний облік деревини в лісах комунальних лісогосподарських підприємств наразі відсутній.

– Часто-густо всі незаконні рубки та перевезення деревини, які відбуваються на території Тернопільської області, приписують лісовим господарствам Тернопільського обласного управління лісового та мисливського господарства, так як у Мережі присутні лише державні підприємства управління. Відтак і інформацію про всю діяльність лісогосподарських підприємств можна знайти на сайті управління. Здебільшого журналісти інтернет-видань не ставлять собі за мету з’ясувати ситуацію щодо того, чия деревина незаконно перевозилася на території області чи в лісі якого постійного лісокористувача відбувалася незаконна рубка. Прямо вказуючи на те, що це здійснено лісовими господарствами Тернопільського ОУЛМГ. Аби змінити цю ситуацію потрібно запровадити електронний облік деревини на всіх постійних лісокористувачів. Це вирішило б питання та полегшило роботу не лише працівників лісового господарства управління, а й представників правоохоронних органів, – резюмує начальник управління Олег Яремко.

До слова електронний облік деревини запроваджено в державних підприємствах обласного управління п’ять років тому. Це дало змогу контролювати обіг деревини на території держлісфонду та звести всі операції в одну систему, поєднану з бухгалтерським обліком. Таким чином, лісовим господарствам вдалося досягнути зменшення паперового документообігу та оперативно передавати інформацію щодо заготівлі деревини, її переміщення з верхніх на нижні склади та реалізацію покупцям та посилити рух і облік деревини.

Прес-служба Тернопільського ОУЛМГ