Головна Новини Головний лікар пообіцяв, що електронна черга скоро запрацює в дитячій поліклініці

Головний лікар пообіцяв, що електронна черга скоро запрацює в дитячій поліклініці

Вчора депутат Тернопільської міської ради від Самопомочі Назар Зелінка у соціальні мережі підняв болючу для всіх українців тему «жебрацтва» в поліклініках. Народний обранець скаржився, мовляв, в кабінетах просять по дві гривні на папір та спирт.

Головний лікар Тернопільської міської дитячої лікарні Андрій Артемович, до слова також депута Тернопільської міської ради, наче відповів на закид Зелінки та написав такий собі пост відповідь. Цитуємо:
«Тема нестачі коштів в медичній галузі вже стала притчею. Ми всі це чуємо, але вже перестаємо сприймати, бо здається коли довго і голосно про щось говорити, то воно якось має вирішитися. Недостача фінансування вирішується збільшенням фінансування: або через дотації, або коли більше заробляє заклад. Якщо не можна заробляти – єдиний шлях – благодійні внески. Два лікувальних заклади в Тернополі вже перетворено на комунальні неприбуткові підпериємства і це правильний шлях однієї з ланок реформи охорони здоров”я. Звичайно, що коли коштів не вистачає, то пріоритетно є в першу чергу їх виділити на ліки, далі – обладнання і т.д.. Про нестачу коштів в медицині знає кожен депутат Тернопільської міської ради і по мірі можливостей, пропорційно між всіма лікарнями ми додаткові кошти розподіляємо. Побачимо на що буде направлено пріоритет в серпні при розподілі перевиконання бюджету (як завжди обов”язково буду на бюджетній комісії). Щодо черг в поліклініках – міською радою реалізовується проект електронного запису пацієнтів. У Тернопільській міській дитячій лікарні він на стадії завершення торгів через систему ProZorro. Далі будемо це впроваджувати почергово починаючи з центральної поліклініки на вулиці Федьковича. Хочу наголосити, що Тернопіль є піонером по даному напрямку серед усіх міст України і це підтвердили на конференції UNICEF в червні 2017 року. Багато хорошого є і у нашому місті, і у наших лікарнях. Більше зусиль потрібно направляти на допомогу у вирішенні проблем, а не тільки на їх критику. Навіть моральна підтримка людей дає багато сил при вирішенні проблем».