Головна Новини Головко за довгий язик відповідатиме в суді

Головко за довгий язик відповідатиме в суді

Національний банк України подав в Тернопільський міськрайонний суд позов проти позафракційного депутата Верховної ради Михайла Головка, звинувачуючи його в поширенні недостовірної інформації про НБУ. Про це повідомляє прес-служба регулятора.

«Зазначений народний депутат поширював недостовірну інформацію про те, що Національний банк рекомендував клієнтам банку« Хрещатик» переводити рахунки в банки, наближені до керівництва Національного банку», – пояснили свою позицію в НБУ.

У прес-службі пояснили, що звернулися до тернопільського суду, оскільки саме в цьому місті депутат прописаний.

Національний банк заявив, що «не давав ніяких рекомендацій клієнтам банку ПАТ КБ« Хрещатик »щодо переходу на обслуговування в інші банки. Також члени правління Національного банку України не мають відношення до жодного банку, адже це може призвести до конфлікту інтересів ». До того ж, цьому перешкоджає закон.

У своєму позові, поданому 18 квітня, Національний банк вимагає визнати інформацію, поширену Головко, недостовірної та зобов’язати народного депутата її спростувати.

Нагадаємо, що народні депутати Михайло Головко та Олег Осуховський ініціювали створення тимчасової слідчої комісії парламенту з розслідування дій глави НБУ Валерія Гонтаревої, спрямованих на підтримку російських банків. За словами нардепів, політика глави НБУ загрожує національній безпеці України.