Головна Новини Голови ОДА, РДА, районних і обласних рад “заброньовані” від мобілізації

Голови ОДА, РДА, районних і обласних рад “заброньовані” від мобілізації

DSCN3329На одній із сесій Тернопільської обласної ради військовий комісар  прийшов із повістками до депутатів. Але сесія не відбулася через відсутність кворуму, а військовому комісару прийшлося шукати депутатів в кулуарах.

Однак тоді було вручено дві повістки з дев’яти заступнику голови Тернопільської обласної ради Олегу Боберському та депутату Володимиру Болєщуку.  Ще сім повісток залишились нереалізованими.

Однак чи шукав військовий комісар депутатів в інших місцях окрім сесійної зали? Та кому ще з народних обранців вручили повістки?

Ми також запитали військового комісара скільки чиновників ОДА потрапляє під «бронювання» посад від призову?

Володимир Катинський каже, що «Згідно із Законом потрапляють голови Обласних державних адміністрацій і їх заступники, голови обласних рад і їх заступники, так само підлягають голови районних рад, і їх заступники, це те що я так по пам’яті згадую»

«Депутатам, дві із дев’яти, поки що по різних причинах вручені. Але найближчим часом ситуація зміниться» – казав В. Катинський.

Народний депутат Олег Барна зауважив, «Перед виборами починають багато піаритися, а тут маєте справжнє лице тих, хто розмахує сильно прапором, нашими традиціями, нашим героїчним минулим і ховається від призиву. Не приходить отримати повістку, чи знаючи що будуть роздавати в обласній раді не являється»