Головна Новини Голови громад готові оплачувати відвідування дітей дошкільних та позашкільних закладів Тернополя

Голови громад готові оплачувати відвідування дітей дошкільних та позашкільних закладів Тернополя

Відповідно до рекомендацій сесії Тернопільської міської ради 6 грудня відбулася зустріч очільника Тернополя Сергія Надала з керівником Тернопільської РДА Олександром Похилим, головами Байковецької та Великогаївської громад щодо виконання рішення «Про взаємовідносини з об’єднаними територіальними громадами (іншими органам місцевого самоврядування) у сфері надання послуг».

Цим рішенням передбачається, що ОТГ та районна рада повинні укласти договір про міжбюджетний трансферт з Тернопільською міською радою щодо відшкодування вартості перебування кожної іногородньої дитини у дошкільних та позашкільних навчальних закладах Тернополя. Оскільки ці витрати для бюджету міста становлять понад 20 млн. грн. у рік.

«Сьогодні ми ще раз обговорили, що ця проблема повинна вирішуватися лише між бюджетами міста, району та громад і у жодному випадку не повинні страждати батьки. Також ми отримати підтвердження від голів ОТГ, що вони готові компенсувати вартість відвідування дітей з їх громад дошкільних та позашкільних навчальних закладів у Тернополі, – зазначив Сергій Надал. – Міська рада зі своєї сторони з розуміння ставиться до проблем району і розглядає можливість, щоб дошкільні та позашкільні навчальні заклади Тернополя безкоштовно відвідували діти працівників комунальних установ та закладів Тернополя, а також підприємців, які зареєстровані та сплачують податки у нашому місті».

За підсумками зустрічі створена робоча група з представників сфери освіти, фінансів та інших дотичних структур, які працюватимуть щоденно, щоб до кінця грудня напрацювати алгоритм вирішення цієї проблеми.

Джерело: Тернопільська міська рада