Головна Новини Голова обласної ради Віктор Овчарук взяв участь у засіданні Ради регіонального розвитку

Голова обласної ради Віктор Овчарук взяв участь у засіданні Ради регіонального розвитку

Засідання Ради регіонального розвитку під головуванням Президента України Петра Порошенка днями відбулося у Києві.

 Участь у Раді взяло керівництво країни, голови обласних державних адміністрацій, голови обласних рад, районів, громад, сіл та селищ. Серед учасників – й Тернопільська область.

Основна тема обговорення – успіхи реформи децентралізації, її яскраві приклади на місцях, розвиток інфраструктурних проектів. Зокрема, успіхи реформи місцевого самоврядування підтверджують бюджети громад, адже їхні власні надходження зросли в рази.

За словами Президент України, реформа децентралізації стала якісною зміною, завдяки якій люди відчувають комфорт і добробут.

Глава держави також зазначив, що у 2019 році мають бути сформовані перспективні плани областей з повним покриттям ОТГ всієї території України.

Під час обговорення голова Тернопільської ради Віктор Овчарук підкреслив:

– Ставши ще у 2015 році одними з перших  на шляху реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади, ми переконались, що вчинили правильно. Про це свідчить, перш за все, ріст зведеного та місцевих бюджетів. До прикладу: до зведеного бюджету області на перше жовтня 2016 року надійшло понад півтора мільярда гривень, на цю ж дату у поточному році – більше 2 мільярдів 743 мільйонів гривень. Як то кажуть: «цифри говорять самі за себе». Радий, що нам вдалось досягти значних результатів, адже в області була проведена належна роз’яснювальна робота щодо засад реформи. Тим самим вдалося донести до населення суть реформування, яка полягає у  децентралізації влади, передачі фінансових ресурсів органам місцевого самоврядування та зміцнення їхньої матеріально-фінансової основи, задоволення інтересів громадян в усіх сферах життєдіяльності на відповідних територіях, надання високоякісних та доступних публічних послуг населенню, узгодження інтересів держави і територіальних громад,  зазначив Віктор Овчарук.

До слова, на Тернопільщині уже створені та діють 42 ОТГ. До кінця року їх має бути 49, адже відповідні рішення про об’єднання уже прийняті.