Головна Новини В 13 школах призупинили навчання через грип та ГРВІ

В 13 школах призупинили навчання через грип та ГРВІ

лікарНа Тернопільщині в 13 школах дев’яти районів тимчасово призупинене навчання, у восьми школах – закриті класи. Однак панікувати не варто, оскільки в жодному районі показники захворюваності не перевищують епідеміологічні пороги. Про це повідомив начальник Головного управління Держсанепідслужби у Тернопільській області, головний державний санітарний лікар Тернопільської області Володимир Паничев під час наради з керівниками структурних підрозділів, що відбулася 23 лютого під керівництвом виконувача обов’язків заступника голови Тернопільської облдержадміністрації Івана Бабійчука.

За словами Володимира Олександровича, підвищений рівень захворюваності – прогнозований та відповідає середньорічному рівню для відповідної пори року.

«Показник захворюваності на грип та ГРВІ за останній тиждень становить 52,9 випадків на 10 тисяч населення, при епідпороговому значенні 87,9 випадків. Кількість захворілих збільшилась у порівнянні з попереднім тижнем на 22,7% (5655 вип. проти 4616 вип.). Питома вага дітей до 18 років серед хворих склала 62,2%, школярів 39,2%», – розповів Володимир Олександрович.
Також він закликав здійснювати профілактику грипу.