Головна Новини В яких санітарних умовах “оздоовлюють” дітей

В яких санітарних умовах “оздоовлюють” дітей

Літня оздоровча кампанія в Тернопільській області розпочалась з 1 – го червня 2016 року.
В області функціонує 9 стаціонарних оздоровчих закладів. На даний час у всіх позаміських оздоровчих закладах оздоровлено 1793 дитини. У 80 пришкільних таборах відпочивало 2491 дітей.
Для проведення лабораторно-інструментальних досліджень в оздоровчий період залучаються фахівці ДУ «Тернопільський обласний лабораторний центр Дерсанепідслужби України».
В період підготовки і під час проведення оздоровчої кампанії фахівцями лабораторних центрів відібрано та досліджено – 83 взірці питної води на бактеріологічне дослідження, (у 6-ти випадках вода не відповідала вимогам ДСанПіну 2.2.4-171-10.) 68 взірців питної води на санітарно- хімічне дослідження (у 4-ох випадках питна вода не відповідала вимогам ДСанПіну 2.2.4-171-10).
Про невідповідності питної води було повідомлено керівників оздоровчих закладів та відповідальних осіб.
Після проведення дезінфекції систем водопостачання та за результатами повторних лабораторних досліджень питна вода відповідає вимогам ДСанПіну 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною».
Фахівцями ЛЦ відібрано та досліджено, досліджено 33 страви на калорійність (калорійність і хімічний склад яких відповідають вимогам НД).
Відібрано і досліджено 32 взірці продуктів на відповідність вимогам нормативної документації за санітарно-мікробіологічними показниками. З них 1 взірець не відповідав вимогам НД. Також досліджено 10 взірців продуктів за санітарно-хімічними показниками. Продукти відповідають вимогам НД.
Досліджено 52 взірці овочів на вміст нітратів (результати досліджень відповідають вимогам НД).
Проведено 145 гігієнічних змивів на харчоблоках оздоровчих закладів, в 6-ти випадках виявлено бактерії групи кишкової палички, про що інформовані відповідальні особи.
Під час підготовки до роботи оздоровчих закладів на території кожного закладу були здійснені акарологічні обстеження чисельності кліщів. За результатами обстежень інформовано керівників оздоровчих закладів.
Директор С.С. Дністрян