Головна Новини В центральній часині Тернополя нема газу через аварію

В центральній часині Тернополя нема газу через аварію

У центральній частині міста газ подається з пониженим тиском, в окремих будівлях подача газу зупинена.

Головний інженер ПАТ “Тернопільміськгаз” Володимир Даткун повідомив, що по вулиці Живова сьогодні був виявлений  аварійний витік газу внаслідок корозійного пошкодження газопроводу середнього тиску. Поки фахівці проводять роботи з ліквідації аварії, деякі споживачі залишилися без газопостачання, у інших – газ подається з пониженим тиском. Зокрема, без газу у ці хвилини залишилися деякі будинки в центральній частині міста, а також три котельні, що здійснюють централізоване теплопостачання – на вулицях Багатій, Франка та Живова. В основному газопостачання буде здійснюватися, але із пониженим тиском, зокрема у будинках на ділянці від моста по вулиці Руській (поблизу Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя) вулиць Руської, Танцорова, Живова, в межах до дамби Тернопільського ставу та центрального ринку. В інших мікрорайонах міста гаопостачання та теплопостачання здійснюється без змін.

Як зазначив начальник виробничо-технічного відділу КП “Тернопільміськтеплокомуненерго” Віталій Грубенюк, про виконання аварійних робіт тепловиків попередили заздалегідь, відтак ще на найближчих три години забезпечене теплопостачання у житловий фонд за рахунок циркуляції теплоносія. Темпертурні параметри теплоносіїв підняли вище нормативних, за рахунок чого тернополяни, що є споживачами централізованого теплопостачання, не повинні відчути жоднх незручностей. У споживачів, які користуються індивідуальним опаленням, можуть виникнути труднощі із запуском котлів через понижений тиск, інформує Тернопіль житлово-комунальний.

Щойно фахівці усунуть аварійну ситуацію та відновиться повноцінне постачання газу, котельні запрацюють, забезпечуючи безперебійне постачання тепла в оселі тернополян.