Головна Новини В Тернопіль приїхали сотні біженців із Харкова (Фото)

В Тернопіль приїхали сотні біженців із Харкова (Фото)

Сьогодні, 3 березня, у Тернопіль прибуло два потяги з Харкова. 

Проводиться організована евакуація людей із залізничного вокзалу. Всього прибуло два двоповерхових потяги, які після висадки пасажирів, відразу вирушили назад до Харкова за наступними бажаючими евакуюватися. Кількість людей підраховується, пише Погляд.

Нагадаємо, усі потяги з України, зокрема Харкова, у західному напрямку зробили евакуаційними. Продаж квитків на ці рейси закрито, перевезення здійснюється безкоштовно. Пріоритет при посадці віддають дітям, жінкам та пенсіонерам. 

Інформація для переселенців: куди звертатися у Тернополі для поселення, долучення до волонтерства та оборони міста

З кожним днем до Тернополя все більше прибуває внутрішньо переміщених осіб. Отож, ми зібрали усю необхідну інформацію, де переселенці можуть знайти житло, а також – як допомогти місту та Збройним силам України.

Поселення (житло). У Тернополі переселенці можуть отримати допомогу із житлом у Гуманітарному штабі, який знаходиться на ІІ поверсі залізничного вокзалу м.Тернополя (зал очікувань). Додаткова інформація за телефонами: (098)1747741 та (067) 8442278.

Там же вам допоможуть з продуктами, засобами гігієни та одягом.

Військовий облік. Усі чоловіки віком від 18 до 60 років, які прибули до Тернополя з інших регіонів, зобов’язані зареєструватися та стати на військовий облік. Для цього необхідно звернутися у Тернопільську міську раду (вул.Листопадова, 5 з 09:00 до 17:00 год).  Із собою мати паспорт та, при наявності, військовий квиток.

Волонтерство.  Якщо ви можете допомогти своєю працею, записуйтеся у волонтери. Охочі стати волонтерами можуть заповнити одну з реєстраційних форм тут (допомога загальним волонтерством у штабах з прийому та видачі гуманітарної допомоги, надання психологічної допомоги, допомога у приготуванні їжі тощо) і тут. (допомога у перевезенні автомобілями).

 Оборона та захист:

1)  Бажаючі допомогти правоохоронця патрулювати місто можуть прийти в Українській дім «Перемога» за адресою б-р Тараса Шевченка, 27. Запис проводиться цілодобово. Добровольці допомагатимуть силовикам нести службу на блок-постах, патрулювати вулиці, охороняти об’єкти критичної інфраструктури тощо.

Правоохоронці перед патрулюванням проводять відповідний інструктаж із заходів безпеки.

2) Долучитися до лав Збройних сил України можна за адресою вул. Тролейбусна, 5 (колишній військовий комісаріат Тернополя). Бажано мати військовий досвід.

Нагадуємо, якщо ви побачили підозрілих осіб просимо повідомляти на лінію 102 або у чергові частини та територіальні відділи поліції. Знайти номера телефонів можна за посиланням.