Головна Новини В Тернопільській РДА назловживали на мільйони

В Тернопільській РДА назловживали на мільйони

грошіПрацівниками Держфінінспекції в Тернопільській області проведено ревізію бюджетів на території Тернопільського району, в ході якої перевірено   9 бюджетних установ та одне комунальне підприємство.

Проведеними контрольними заходами виявлено порушення, допущені під час виконання бюджетів, відсутність контролю за повнотою надходжень бюджетних платежів, недотримання фінансово-бюджетної дисципліни в установах, організаціях та підприємствах району.

Всього, за результатами контрольних заходів встановлено фінансових порушень на загальну суму 3,6 млн гривень, в тому числі порушень, що призвели до втрат, на загальну суму 1,8 млн гривень.

Виявлені порушення стосуються зайвих витрат коштів на утримання посад в райдержадміністрації, не передбачених нормативними документами, спрямування коштів для забезпечення житлом громадян, не віднесених до категорії постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, недовилучення до районного бюджету коштів з профіцитних селищного та сільських бюджетів, взяття до оплати рахунків за фактично отримані послуги газопостачання та теплопостачання, без відповідних бюджетних асигнувань тощо.

Вжитими заходами забезпечено відшкодування  виявлених втрат на   473,6 тис. гривень.

За наслідками проведених контрольних заходів до адміністративної відповідальності  за ст. 164-2 КУпАП притягнуто 35 осіб на загальну суму         4,9 тис. гривень. На розгляд суду направлено 3 протоколи про адміністративне порушення за порушення законодавства про бюджетну систему за ст. 164-12 КУпАП.

За матеріалами контрольних заходів 2 особи притягнуто до дисциплінарної відповідальності, 3 розпорядникам зупинено операції з бюджетними коштами, призупинено взяття бюджетних зобов’язань у 3 випадках.

Матеріали двох ревізій передано на розгляд правоохоронних органів, про результати   семи ревізій правоохоронні органи поінформовано.