Головна Новини В тернопільському ЖЕКу загинув п’яний сторож

В тернопільському ЖЕКу загинув п’яний сторож

21 жовтня 2016 року на підприємстві «Тернопіль–Сервісбуд» стався нещасний випадок зі смертельним наслідком із сторожем, який перебував в алкогольному стані і внаслідок падіння отримав травми несумісні з життям.

Заслухано пояснення директора ПП «Тернопіль–Сервісбуд» Володимира Чопика.

Колегія визнала роботу ПП «Тернопіль–Сервісбуд» щодо забезпечення здорових і безпечних умов праці недостатньою. Взято до відома, що під час перевірки підприємства його директора притягнуто до адміністративної відповідальності, а матеріали спеціального розслідування направлено в обласну прокуратуру.

Директора ПП «Тернопіль–Сервісбуд» Володимира Чопика зобов’язано усунути порушення вимог нормативно-правових актів з охорони праці на підприємстві і посилити контроль за дотриманням трудової дисципліни, а начальника відділу Управління Віктора Мовчана зобов’язано вжити заходів щодо посилення державного нагляду на підприємстві і об’єктах будівельної галузі.

Зокрема, це підприємство отримало Дозволи на виконання робіт підвищеної небезпеки, на право експлуатації устаткування. Функціонує служба охорони праці, посадові особи пройшли навчання та перевірку знань з питань охорони праці. Розроблено посадові інструкції для працівників підприємства.