Головна Новини В Тернополі таки запрацювала атестаційна комісія поліції

В Тернополі таки запрацювала атестаційна комісія поліції

З метою забезпечення прозорого добору та просування по службі поліцейських в правоохоронному відомстві Тернопільщини приступила до роботи поліцейська комісія.

Перше організаційне засідання комісії відбулося 27 серпня. Таємним голосуванням її головою обрали  Михайла Апостола, радника міністра МВС, а секретарем – Зеновія Гладчука, керівника громадського організації «Спілка бійців та волонтерів АТО».

До основних повноважень поліцейської комісії належить проведення відбору на службу в органи поліції, а також проведення конкурсу для призначення на вакантні посади в органи поліції. Склад поліцейської комісії Головного управління Національної поліції Тернопільської області та порядок її діяльності затверджено наказом  керівника тернопільської поліції Олександра Богомола.

Відповідно до Закону України «Про Національну поліцію» до складу поліцейської комісії територіальних органів поліції входять п’ять осіб. Згідно статті 51 цього закону двох представників громадськості обирає обласна рада, по одному представнику визначають Міністр внутрішніх справ України, голова Національної поліції та керівник відповідного територіального органу.

Наступне зібрання комісії відбудеться 31 серпня о десятій годині в приміщенні Головного управління Національної поліції Тернопільської області, на якому керівник управління Олександр Богомол доповість про стан кадрового забезпечення підрозділів.