Головна Новини В Терноплі затримали наркодиллера

В Терноплі затримали наркодиллера

PM531image001Три оперативні закупки за два місяці здійснили співробітники відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків у 35-річноготернополянина. Як наслідок, продавцю висунуто обвинувачення у порушенні статті 307 Кримінального кодексу України. 

Начальник відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків обласної міліції Володимир Строїч каже, що останнім часом побільшало випадків незаконної реалізації напівсинтетичних таблетованих препаратів, які використовують як замісну терапію у лікуванні наркозалежних.  Якщо ще декілька років тому той же, приміром, «субутекс» був «дефіцитним», то сьогодні, незважаючи надороговизну, користується неабиякою популярністю серед любителів дурману.

А що ціна на подібний товар захмарна і приносить надприбутки реалізаторам– не секрет. Приміром, таблетка бупренорфіновмісного препарату на так званому чорному ринку коливається в межах півтисячі гривень.Тернополянин  продавав по шістсот.

Під час останньої оперативної закупки, яка завершилася затриманням підозрюваного, міліціонери також знайшли та вилучили в помешканні 35-річного тернополянина десять таблеток «субутексу», а також дві з половиною тисячі гривень, здобутих злочинним шляхом.

 

Зі слів Володимира Строїча, реалізатор мав своїх постійних клієнтів. Зв’язок з ними підтримував телефоном, а щойно  виникала потреба – виїжджав у домовлене місце для здійснення продажу.

 

Налагоджений наркобізнес зруйнували міліціонери. Тепер зловмисникові, згідно санкцій статті, що йому інкримінують, загрожує позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років.