Головна Новини В селі Нирків Заліщицького району діє експозиція про зникле місто Червоногород

В селі Нирків Заліщицького району діє експозиція про зникле місто Червоногород

З 25.11 в селі Нирків Заліщицького району розпочала діяти експозиція про зникле місто Червоногород. У вкладеному файлі знайдете анонс, будемо вдячні за поширення інформації.

Виставка діє за адресою: освітньо-культурний простір “Ґалатиґа”, вул. Шевченка 13, с. Нирків, Заліщицький район, Тернопільська область.

Виставка показує історичну й культурну спадщину Червоногорода з різних ракурсів. Вона сформована на основі спогадів жителів Ниркова, світлин з їхніх сімейних архівів, а також напрацювань істориків про Червоногород. Це перше подібне дослідження Червоногорода.

Також у рамках проекту на території урочища Червоне, де розташовані руїни Червоногородського палацу,  встановлено інформаційні стенди українською та англійською мовами. Фото у вкладенні .

Організатором дослідження історико-культурної спадщини колишнього міста Червоногород є культурно-освітній простір “Ґалатиґа”. Реалізація проекту стала можливою за підтримки Українського культурного фонду та Нирківської сільської ради. Позиція Українського культурного фонду може не співпадати з думкою авторів проекту.

Подія на Facebook: https://www.facebook.com/events/317638842169329/