Головна Новини В Польщі судять чоловіка який зарізав двох заробітчан зі Зборівського району

В Польщі судять чоловіка який зарізав двох заробітчан зі Зборівського району

До районного суду у Любліні надійшов обвинувальний акт у справі 36-річного громадянина України, який ножем убив двох своїх співвітчизників.

За скоєне українцеві загрожує довічне ув’язнення, повідомляє “Радіо Люблін”.

Нагадаємо, трагедія трапилася у грудні минулого року у польському містечку Доброслав, що у Пулавському повіті Люблінського воєводства.

Тоді у житловому будинку на території одного з місцевих розсадників рослин виявили тіла двох українських заробітчан з численними колото-різаними ранами.

На тілі одного загиблого українця було 18 ножових поранень, на тілі іншого – п’ять.

Як згодом стало відомо, загиблими українцями виявилися двоє чоловіків зі Зборівського району Тернопільської області. Вони приїхали до Польщі на заробітки і працювали у розсаднику з вирощування молодих дерев та кущів.

Польські правоохоронці швидко вийшли на слід зловмисника, який скоїв цей страшний злочин. Ним виявився 36-річний громадянин України – зловмисник був знайомий зі своїми жертвами, він також скоїв пограбування, заволодівши значними коштами своїх жертв.

Слідчі, які вели розслідування цієї резонансної справи, звинуватили 36-річного українця у навмисному вбивстві, вчиненому з особливою жорстокістю.

Як інформує “Радіо Люблін”, обвинувачений свою вину визнав, але відмовився пояснити мотиви злочину.

Відповідно до польського законодавства, за скоєне зловмисникові може загрожувати навіть довічне ув’язнення.