Головна Новини В пожежі загинула дитина, поки мати дивилась телевізор

В пожежі загинула дитина, поки мати дивилась телевізор

У Тернопільській області до 1 року іспитового терміну засудили горе-матір, дитина якої загинула поки жінка дивилась телевізор. 

Про це йдеться у вироку Теребовлянського райсуду.

Мати 10 дітей не забезпечила належний догляд за своїми малолітніми дітьми, та в період часу з 16 год. по 18 год. 15.07.2021 дивилась телевізор за місцем свого тимчасового проживання, залишивши при цьому своїх малолітніх дітей без будь-якого нагляду зі сторони батьків та дорослих. При цьому 5 дітей (1 неповнолітній та 4 малолітніх) в цей час купались на ставку в с. Романівка Тернопільського району Тернопільської області без супроводу дорослих, та 4 малолітніх дітей перебували на території домогосподарства.

Близько 18 год. 15.07.2021 року виникла пожежа підсобного дерев`яного приміщення, яке використовувалось для ночівлі членів сім`ї, причиною якої стало потрапляння джерела запалювання (тліючого тютюнового виробу, відкритого полум`я сірника, свічки, факелу, спеціально виготовлених пристроїв та пристосувань) в осередок пожежі, який знаходився у дальньому правому куті будівлі.

При цьому після виникнення пожежі жінка не переконалася в тому де в цей час знаходяться її малолітні діти, оскільки не виконувала батьківських обов`язків по догляду за дітьми, тому й не знала про їх місцезнаходження, а ліквідаторам пожежі повідомила про те, що її молодші діти знаходяться всередині житлового будинку, а старші на ставку.

Близько 18 год. 50 хв. 15.07.2021 року під час ліквідації пожежі у вказаному підсобному дерев`яному приміщенні виявлено тіло малолітньої дитини, смерть якої настала внаслідок гострого отруєння окисом вуглецю.

На суді підозрювана розкаялась та визнала провину. Її засудили до 1 року іспитового терміну.