Головна Новини В Охотському морі загинуло двоє мешканців Тернопільщини

В Охотському морі загинуло двоє мешканців Тернопільщини

20150504150837На початку квітня цього року в Охотському морі сталася жахлива катастрофа: за лічені хвилини — екіпаж навіть не встиг передати сигнал SOS — затонув траулер «Дальний Восток». Внаслідок катастрофи загинули 62 моряки, серед яких було четверо українців, двоє з них — мешканці Тернопільщини.

52-річний Сергій Миколайчук народився в селі Потутори Шумського району, але з сім’єю жив у сусідньому селі Садки. Втім, вдома бачили його рідко, адже життя чоловіка минало на кораблі — іноді робота в далеких морях тривала до року. Та важка виснажлива праця добре оплачувалася, тому й не покидав її, адже міг належно дбати про рідних.

А ось для 31-річного Юрія Горобця це фатальне плавання стало усього другим. Згадуючи його, односельчани не стримують сліз, адже ставився Юрко до всіх привітно та доброзичливо, був надійним, завжди дотримувався слова і був готовим кожного підтримати у будь-якій ситуації.

Кілька років тому Юрій потрапив у страшну автокатастрофу, коли автомобіль, за кермом якого він був, вщент розбився. Хлопець та його сестра тоді дивом не те що залишилися живими, а й відразу після аварії пішли змогли прийти додому! Та цього разу, за 13 тисяч кілометрів від рідного села Садки, врятуватися не судилося. Рідні, наче передчуваючи щось лихе, ще відмовляли його від роботи на трейлері. Юрій пообіцяв їм, що то буде його останнє плавання. На жаль, так і сталося…

Поховали Юрія Горобця та Сергія Миколайчука у селі Садки на Шумщині. Для близьких та односельчан біль від втрати глибший ще й тому, що за якийсь час чоловіки мали породичатися: Юрій зустрічався з донькою Сергія і планував з нею одружитися. В одну фатальну мить далеке Охотське море забрало в дівчини і тата, і коханого…

Траулер «Дальний Восток» затонув 2 квітня близько 4:12 за сахалінським часом в Охотському морі, у 150 милях на південь від Магадану. У результаті аварії 62 людини загинули, 7 зникли безвісти. 63 рибалок, які отримали різні ступені переохолодження організму, вдалося врятувати.

Орест Скобельський, Прес-центр