Головна Новини В Медоборах затримали чоловіків з незареєстрованою зброєю

В Медоборах затримали чоловіків з незареєстрованою зброєю

14 січня рейдова бригада у складі головного спеціаліста лісового та мисливського господарства, охорони та захисту лісів Тернопільського обласного управління лісового та мисливського господарства Миколи Слюсаревського і працівників роти поліції особливого призначення ГУНП в Тернопільській області працювала на території природного заповідника «Медобори».
Відтак патрулюючи територію природного заповідника, о 8 год. 45 хв. у кварталі 6 Краснянського лісництва, на території Калагарівської сільської ради, учасники рейдової бригади затримали двох осіб, у яких виявили зброю (зібрану і розчохлену мисливську рушницю – прим.) та відсутні документи на неї. Крім того, у порушників виявлено патрони. Продукції полювання не виявлено.
Нагадаємо, що на території природно-заповідного фонду полювання заборонено.
Таким чином дані особи порушили режим природно-заповідного фонду. Відтак порушники відповідатимуть згідно ч. 1 ст. 248 Кримінального кодексу України «…незаконне полювання в заповідниках або на інших територіях та об’єктах природно-заповідного фонду…». Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1700-3400 грн) або громадських робіт на строк від ста шістдесяти до двохсот сорока годин (від 2,5 до 10 діб), або обмеження волі на строк до трьох років.