Головна Новини В магазинах на Тернопільщині алкоголь доступний дітям

В магазинах на Тернопільщині алкоголь доступний дітям

З початку року за результатами проведеної 91 перевірки суб’єктів господарювання, які здійснюють роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами, застосовано 775,6 тис. грн фінансових санкцій. Про це повідомили у відділі контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів Головного управління ДФС у Тернопільській області.

Перевірками встановлено 18 випадків здійснення підприємцями торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами без відповідної ліцензії. У 18 випадках торгівля алкогольними напоями відбувалась за цінами, нижчими від встановлених мінімальних оптово-відпускних або роздрібних цін, у 2 – продаж тютюнових виробів за цінами, вищими від максимальних роздрібних цін, а також зафіксовано по одному факту зберігання алкогольних напоїв у місці, не внесеному до єдиного реєстру, та зберігання алкогольних напоїв без марок акцизного податку встановленого зразка тощо.

На підставі матеріалів перевірок також прийнято рішення про анулювання 164 ліцензій на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями та 155 – на право вроздріб торгувати цигарками. В тому числі за порушення вимог статті 153 Закону України від 19.12.1995 року №481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» (зі змінами та доповненнями) в частині продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів особам, які не досягли 18 років, анульовано 22 ліцензії, зокрема, 17 – за продаж алкогольних напоїв та 5 – за продаж неповнолітнім тютюнових виробів.