Головна Новини В Кременецькій академії міністерська комісія виявила купу порушень

В Кременецькій академії міністерська комісія виявила купу порушень

За офіційним зверненням Народного депутата України Тараса Креміня, в Кременецькій гуманітарно-педагогічній академії працювала державна інспекція навчальних закладів України, яка виявила низку грубих порушень законодавства.
“Зупинюсь коротко на деяких пунктах:
-10 п. Студентка заочної форми навчання Дроздовська У.Я. (по якій відкрите кримінальне провадження у зв’язку із тим, що вона перебувала закордоном під час здачі низки екзаменаційних сесій), яка навчалась на умовах контракту за напрямом підготовки 6.020303 «Філологія (англійська)», переведена на навчання за КОШТИ ДЕРЖАВНОГО БЮДЖЕТУ за рахунок використання вакантного державного місця за напрямом підготовки 6.020205 Образотворче мистецтво (денна форма навчання!!!!!) на підставі листа-дозволу Тернопільської облдержадміністрації (наказ передує даті листа-дозволу!!!). При цьому на напрямі підготовки 6.020205 «Образотворче мистецтво» на другому курсі навчались студенти-контрактники (!!!!!!). Іншими словами, керівництво закладу замість того, щоб перевести на вакантне держане місце студента платника (який перший у рейтингу) із групи у які звільнилося місце (Образотворче) чи пільговика з інших груп, наглим чином на це державне місце переводить заочницю (Філологія), яка перебувала закордоном! Ще й так поспішали, що навіть дозволу із облдержадміністрації не дочекались, заднім числом перевели!
-22 п. Студентів впродовж багатьох років незаконно переводили на індивідуальну форму навчання і позбавляли стипендії!!!
-25 п. Декан гуманітарного факультету незаконно займає посаду!!!!! За базовою освітою історик, доцент кафедри української філології та суспільних дисциплін, кандидат педагогічних наук за науковою спеціальністю 13.00.04 Теорія і методика професійної освіти, тема дисертації «Формування системи понять еколого-економічного змісту в процесі професійної підготовки студентів технічного коледжу» при тому, що факультетом забезпечується підготовка фахівців зі спеціальностей «Філологія (англійська, німецька»), «Образотворче мистецтво», «Музичне мистецтво». До 31.08.2015 він був деканом факультету іноземних мов («Філологія (англійська, німецька»))!!!!!.
-28 п. У працівників (у мене також) відсутні посадові інструкції, зазначу, що це масове явище.
-29 п. Увага, це напряму пов’язано із незаконними виборами ректора. 17 листопада 2014 р. коли в Тернопільській обласній раді затверджували документи на зміну статусу ВНЗ на академію, одночасно продовжили контракт на в.о.ректора тоді коли Ломакович А. суміщав дві посади (був ще і зав.кафедри). Це суперечить чинному законодавству” – повідомила викладач академії Лідія Макаренко- Іванюта.