Головна Новини В Кременці знищують школу щоб зробити садок?

В Кременці знищують школу щоб зробити садок?

mEcM0z90qzsВ Кременці беруться об’єднати у єдиний навчально-виховний комплекс два загальноосвітні заклади міста: Кременецький навчально-виховний комплекс «Гімназія – ЗОШ І ст.» та Кременецьку ЗОШ І-ІІІ ст. №5. Прикро, що виношуючи цей «багатообіцяючий» проект, ініціатори додумалися вивчити економічну доцільність такого об’єднання тільки для себе, і не порахували за потрібне запитали думки батьків та учнів, для яких вони, наче б то, стараються. Мотив один – в місті бракує дошкільних закладів, а гімназія знаходиться в приміщенні яке колись було дитсадочком.

Діти, батьки, та педагогічний колектив звернулися з письмовим зверененням до голови Кременецької районної ради
Смаглюка А. М. та голові Кременецької районної державної адміністрації Сімчука Сергію Ростиславовичу.

У відповідності до “Закону України про звернення громадян” просимо розглянути наше колективне звернення та прийняти юридично правильне рішення у вирішенні питання, яке має для нас принципове значення.
На сьогоднішній день наші діти навчаються в Кременецькій НВК “Гімназія – ЗОШ І ст.”. Ми, батьки, щомісяця систематично вносимо благодійні внески на розвиток інфраструктури Гімназії, які адміністрацією закладу використовуються для поточних та капітальних ремонтів існуючих аудиторій, актового залу та інших приміщень, на оновлення меблів, придбання комп’ютерів та оргтехніки, обслуговування території Гімназії, тощо.
Завдяки цьому наші діти навчаються в належних умовах та є забезпеченими всім необхідним для якісного навчального процесу в міру можливостей. Про це свідчить високий рівень їх успішності та систематичне виборювання призових місіть на учнівських олімпіадах різного рівня, спортивних змагання, різноманітних конкурсах творчості, а особливо, під час складання ЗНО.
Проте, наразі, склалась неоднозначна і відверто нелогічна ситуація, коли в зв’язку з хаотичними, необдуманими місцевими реформами в освіті, наших дітей старших класів хочуть перевести для продовження навчання до ЗОШ №5 , база якої, через велику площу, є застарілою, капітальні ремонти в школі не проводились в зв’язку з відсутністю належного фінансування державою, та й взагалі – відсутнє належне матеріально-технічне забезпечення тієї частини, в яку мають намір перевести Гімназію.
Варто зазначити, що 02.07.2015 року відбулась зустріч Парламенту учнів Гімназії та батьків, представників ГО «Народна Рада» з місцевими чиновниками Кременеччини, серед яких були і Ви. Настрої та думки батьків Ви змогли почути та побачити. Для більшого розуміння настроїв батьків та дітей надаємо копії зібраних на цих зборах підписів проти “об’єднання” . При цьому, жоден з представників влади не зміг пояснити чіткого бачення розвитку подій після так званого “об’єднання” по причині елементарної відсутності коштів в бюджеті району на цей процес.
Також ми високо оцінюємо бажання очільників покращити умови навчання та отримання освіти нашими дітьми. Але для цього потрібно спочатку довести приміщення та навчальну базу ЗОШ №5 хоча б то того рівня, якого ми досягли в Гімназії, вкладаючи в це власні кошти, і тільки після цього Ви будете мати моральне право вносити такі пропозиції.
В зв’язку з цими подіями, вимагаємо негайно зняти це питання з розгляду на черговій сесії районної ради. В іншому випадку ми будемо змушені скористатись правом на проведення мирних акцій непокори, наданого нам Ст. 39 Конституції України.
Щоб зняти напругу серед батьків, дітей та громадськості міста просимо негайно повідомити про своє рішення офіційним листом на адресу Гімназії (вул. Мікрорайон -3, буд.6) та висвітлити на сайті Кременецької районної державної адміністрації.

07. 07. 2015 р.