Головна Новини В економічному університеті Тернополя відмовляються від землі, яка могла спричинити спробу вбити...

В економічному університеті Тернополя відмовляються від землі, яка могла спричинити спробу вбити ректора

Тернопільські правоохоронці продовжують розшук злочинця, який вчинив замах на життя ректора Тернопільського національного економічного університету Андрія Крисоватого.
Нагадаємо читачам, що рано-вранці 4 вересня у селі Петриків під Тернополем, біля приватної оселі керівника вишу спрацював саморобний вибуховий пристрій, через що господар та його дружина отримали важкі поранення.
Наразі підозрюваним є невідомий молодий чоловік, якого зафіксували камери відеоспостереження.
Поліцейські оприлюднили відеозапис у ЗМІ й соцмережах та звернулися до громадян по допомогу в розшуку, гарантуючи анонімність та грошову винагороду за інформацію, яка становитиме оперативний інтерес.
Тим часом у Тернопільському національному економічному університеті відбулося засідання вченої ради вишу, на якому прийнято звернення до президента України з проханням взяти розслідування справи під особистий контроль.
Також у зверненні йдеться про земельну ділянку площею 1294,9379 гектара, яка перебуває в постійному користуванні виробничого господарства університету з 1997 року і навколо якої довгий час тривають конфлікти.
«Правоохоронні органи розглядають декілька версій замаху на вбивство ректора, однією з яких є його професійна діяльність. Вважаємо, що соціально напруженою на сьогодні залишається невирішена проблема користування земельною ділянкою, закріпленою за Навчально-дослідним виробничим господарством «Наука» Тернопільського національного економічного університету. Більше двадцяти років ведуться дебати про законність чи незаконність закріплення цієї ділянки за університетом, які до сьогодні проходили у законодавчій площині та в судових інстанціях», — написано у зверненні, пише Україна молода
Відтак вчена рада ТНЕУ зазначила, що вкотре підтверджує добровільну відмову від конфліктної земельної ділянки. Наразі в університеті введено посилені заходи безпеки, а в його гуртожитках обмежено пропускний режим.