Головна Новини В Дністер скидають стоки

В Дністер скидають стоки

Ще на початку 2000-х років каналізаційні очисні споруди  м.  Заліщики входили до переліку очисних споруд області, які забезпечували нормативну очистку стоків комунального сектору міста.

Проте роки, фізична та моральна застарілість обладнання, несвоєчасність поточних та капітальних ремонтів  споруд стали причиною незадовільної роботи згаданих очисних споруд  на сьогоднішній день.

Вирішенню важливої проблеми відновлення роботи міських очисних споруд  та забезпечення нормативної очистки стічних вод, які попадають у   річку Дністер була присвячена нарада, яка відбулася на минулому тижні  у   м.  Заліщики за участю керівників управлінь екології та природних ресурсів, житлово-комунального господарства обласної державної адміністрації, заступника голови Заліщицької районної державної адміністрації, Заліщицького міського голови, директора  КП „Заліщицький водоканал” та  директора НПП „Дністровський каньйон”.

Учасники діючого заходу обстежили стан каналізаційних очисних споруд  міста та детально обговорили позитивні та негативні моменти різних способів  вирішення питання, що стояло на нараді.

У підсумку більшість присутніх зійшлися на думці про доцільність проведення Заліщицькою міською радою невідкладних робіт з капітального ремонту каналізаційних очисних споруд.

Протокольне рішення наради доведено до відома всіх зацікавлених сторін.