Головна Новини В день виборів на дільницях діятимуть пожежні пости

В день виборів на дільницях діятимуть пожежні пости

21 липня, в день Позачергових виборів народних депутатів до Верховної Ради України, починаючи з 8-ої години ранку і до особливого розпорядження, на об’єктах, де розташовано виборчі дільниці, діятимуть пожежні пости. Там чергуватимуть співробітники підрозділів Управління ДСНС України у Тернопільській області та працівники добровільних й місцевих пожежних команд, які подбають про пожежну безпеку під час проведення виборів і забезпечуватимуть первинне реагування у разі виникнення надзвичайних ситуацій. Про це 18 липня, під час брифінгу повідомив очільник пожежно-рятувальної служби області Віктор Маслей.

Водночас, організоване цілодобове чергування оперативних груп, на які покладені завдання здійснення моніторингу обстановки щодо надзвичайних ситуацій і небезпечних подій, вирішення екстрених завдань за призначенням, координації дій сил і засобів ДСНС, а також взаємодії з правоохоронними та іншими державними органами, що забезпечують безпеку на об’єктах, задіяних до проведення виборів.

Окрім цього, з метою підвищення готовності органів та підрозділів ДСНС до дій за призначенням у разі виникнення надзвичайних ситуацій, а також організації заходів щодо забезпечення пожежної та техногенної безпеки на об’єктах, задіяних до проведення виборів, органи управління і сили ДСНС України переведені на посилений режим несення служби. В готовності утримуються визначені сили та засоби, а також пересувні електростанції для забезпечення (у разі необхідності) автономним електропостачанням виборчих дільниць та інших об’єктів, задіяних до проведення виборів.