Головна Новини В Генпрокуратури дійшли руки до компанії яку вважали сепаратиською у Тернополі

В Генпрокуратури дійшли руки до компанії яку вважали сепаратиською у Тернополі

Ще в січні 2016 року тернопільські активісти розпочали блокування складів ТОВ  «Мегаполіс-Україна».

Окрім блокування складів, щоб таким чином перешкодити потраплянню продукції ТОВ «Мегаполіс-Україна» на споживчий ринок, активісти тоді звернулися до української влади з низкою вимог. Зокрема, вони вимагали розслідування Антимонопольним комітетом України монополізації українського ринку компанією «Мегаполіс-Україна» і фінансування сепаратизму та тероризму, оскільки власник компанії володіє заводом зброї у Росії, застосування до ТОВ «Мегаполіс-Україна» Закону України «Про санкції», порушення справи проти причетних до цього питання поплічників «сім’ї», зокрема, куратора бізнесу «Мегаполісу» в Україні Бориса Кауфмана.

Сьогодні, 31 березня 2017 року. Щойно на офіційній сторінці Юрія Луценка появилася інформація про те, що 1000 співробітників правоохоронних органів проводять обшуки в осіб причетних до «Мегаполіс-Україна»

А досудовим розслідуванням встановлено, що з 2012 до сьогодні дійсним власником монопольного дистриб’ютора тютюнових виробів ТОВ Мегаполіс Україна ( тепер – Тедіс Україна ) є зокрема громадянин РФ Кесаєв, щодо якого рішенням РНБО застосовано санкції у вигляді заборони виводу коштів з України за кордон. 
Під впливом Кесаєва на ключові посади в ТОВ Тедіс призначено осіб, які всі свої рішення узгоджують з членом ради директорів російського ЗАТ ” Завод імені Дегтярьова” – одного з постачальників зброї терористичним організаціями ДНР – ЛНР. 
Попри заборону РНБО та НБУ через рахунки фірм – транзитерів за 2015-17 виведено 2,5 млрд грн.