Головна Новини В академії СБУ відкрили стелу пам’яті офіцеру-альфівцю Руслану Муляру

В академії СБУ відкрили стелу пам’яті офіцеру-альфівцю Руслану Муляру

До Дня захисника України в Національній академії Служби безпеки України відкрили стелу пам’яті полковника СБУ Руслана Муляра та вручили військові квитки першому курсу, який названо на його честь.

У церемонії відкриття взяли участь рідні Руслана Муляра, керівництво, співробітники й курсанти Академії, а також дружини загиблих офіцерів СБУ – Андрія Кузьменка та Анатолія Ткаченка.

Боєць ЦСО «А» СБУ загинув 26 травня 2018 року на Луганщині внаслідок ворожого обстрілу російсько-окупаційних військ.

На початку заходу ректор Сергій Кудінов зазначив, що вже 11 навчальних підрозділів курсантів, слухачів та студентів названо на честь співробітників СБУ, які до останньої хвилини життя боролися за Українську державу.

«Справжні Герої сьогодні – не в казках чи літописах. Вони серед нас – живі і ті, хто відійшов у вічність. Ми завжди шануватимемо наших хоробрих захисників та продовжуватимемо їхню справу. Тепер, як ніколи, ми повинні триматися разом, бути однією сім’єю та берегти світлу пам’ять про загиблих Героїв», – наголосив очільник Академії.

 

Дружина й діти Руслана Муляра разом із керівництвом вишу відкрили стелу пам’яті, встановлену на поверсі, де проживають курсанти І курсу. На ній розміщені службові та сімейні фотографії спецпризначенця, відомості про його життєвий шлях і бойові заслуги.

Також у цей день під час урочистостей першокурсники отримали військові квитки – документи, які засвідчують їх новий статус – почесний статус військовослужбовця. Із цією визначною подією молодь привітала дружина Героя Ольга Муляр: «Наша родина щиро рада за вас, за новий етап у вашому житті. Вірю, що Батьківщина для вас – не просто слово, а найвища цінність. Хочу, щоб ви пам’ятали – відтепер ви продовження мого чоловіка та приклад для двох моїх синів».